Tokom zime neophodno je da više pažnje posvetimo nezi kože: Pet saveta kako da uvek bude meka i hidrirana

Olja Jelić Vesti 03.01.2024 08:10 0

Počnite da ih praktikujete!

Koža

Printscreen/Instagram

Hladnoća i suv vazduh može veoma da isuši i iziritira našu kožu, zato je veoma važno kakva nam je nega kože tokom zime.

Uz ovih pet saveta evo kako da ove zime izbegnete upravo to isušivanje i već da vaša koža bude hidrirana i mekana.

Grejanje

Obično nakon provedenog vremena napolju, prvo što uradimo kada uletimo u kuću jeste da pojačavamo grejanje.Međutim, ove velike promene u temperaturama ni malo ne prijaju vašoj koži.

Dakle, smanjite presvlačenja iz skafandera u šorts, već temperaturu prilagodite finoj i komfornoj, bez preterivanja. Što je toplije, to je vazduh suvlji.

Temperatura vode

Ovo će većini žena pasti najgore, ali da, vruća voda može samo dodatno isušiti kožu. Postoji jedno lako pravilo kojeg se treba pridržavati, a govori da ako koža pocrveni, voda je prevruća. Isto važi i za pranje ruku.

Pranje ruku

Shutterstock

 

Možda se čini da toplota pomaže, ali zapravo su veće šanse da vam mrtve ćelije kože, koje se naknadno pojavljuju znatno više i stvore iritaciju.

Kreme za ruke

Često pranje ruku može da isuši kožu, što ume da veoma da smeta, ali zato je veoma bitno da se redovno koristite odgovarajućim kremama. Tako ćete dovoljno „hraniti“ vašu kožu.

Krema za sunce

Da, krema za sunce je veoma korisna, čak i kada je napolju tmurno, zimsko vreme. Sneg odbija sunčeve zrake, što zauzvrat povećava vašu izloženost UV zračenju, koje je odgovorno čak i kada je u pitanju pojavljivanje bora.

Pranje ruku

Shutterstock

 

SPF kreme za lice – kompletan vodič

To znači da bez obzira da li ste na padinama, igrate se na snegu ili šetate parkingom po poslu, jednako je važno da nanesete kremu za sunčanje po oštrom zimskom vremenu kao i leti.

Dobra ishrana i dosta vode

Ishrana igra veliku ulogu u nezi kože i njenom izgledom. Najviše se promene primete na licu, koje je najpodložnije bubuljicama i iritacijama, ali ne očekujte neverovatno drastične rezultate, jer je ishrana ipak samo jedan deo procesa. Pijenje dosta tečnosti, poput vode, je idealno za osveženje naše kože.

Srećom, postoji mnogo načina da vašu kožu sačuvate suvoće, a usput je dobar start za promenu navika u nove i zdravije, piše „everydayhealth.com“

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading