"Icy makeup" je najnoviji trend: Obeležiće ovu zimu i idealan je da ga ponesete u novogodišnjoj noći

Olja Jelić Vesti 21.12.2023 15:57 0

Trenutno najpopularniji mejkap trend na TikToku koji ima simboličan naziv "icy makeup".

Šminka

Printscreen/TikTok

Trenutno najpopularniji mejkap trend na TikToku koji ima simboličan naziv "icy makeup". Novi trend u svetu šminke već je prikupio 3.5 miliona pregleda i ovaj broj konstantno raste. Godinu dana unazad, najpopularniji lookovi su podrazumevali pozicioniranje rumenila na nos i obraze tako da lice izgleda kao da je promrzlo zbog čega su i dobili naziv. Sa druge strane, "icy makeup" takođe podrazumeva nanošenje rumenila na istim mestima, ali je nadograđen senkama u hladnim belim, sivim, pa čak i plavim nijansama.

 

@gabxxrielle icy girl makeup ❄️ what look do you want to see next? I used the @ELEMIS pro-collagen marine cream for extra hydration! #icymakeup #wintermakeup #elemispartner ♬ Santa Tell Me - emily

 

Šta je icy makeup?

Naziv "icy makeup" ovaj trend je dobio upravo po pomenutim hladnim belim, sivim i plavim nijansama na očima, koje mogu biti i mat i svetlucave. Ovaj mejkap se nadograđuje ružičastim rumenilom koje ćete pozicionirati na obraze i nos, a na usne ide ruž u nežnim nude tonovima. Mada senke u hladnim tonovima mogu dobro da funkcionišu i sa braon, ljubičastim i crvenim karminima, suština ovog mejkapa jeste da akcenat stavite na oči sa kojih ništa ne bi trebalo da odvrati pažnju, a naročito ne ruž u intenzivnoj boji.

 

 

 

Kako da postignete icy makeup look?

Jedna od stvari koju najviše volimo kod bjuti trendova koji nam dolaze sa TikToka jeste to što ne postoji jedan način na koji možete da ih nosite već imate mogućnost da ih prilagodite različitim prilikama i ličnim preferencijama. U skladu sa tim, i icy makeup možete da ponesete na bezbroj različitih načina. 

Jedina pravila koja postoje jesu da bi na očima trebalo da ponesete sivu, belu ili plavu senku, na usnama neutralni ruž, a na obraze ružičasto rumenilo. Zavisno od prilike, ova šminka može izgledati potpuno minimalistički, ali i dovoljno atraktivno da možete da je ponesete u novogodišnjoj noći, prenosi INjournal.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading