Lepe usne od jutra do večeri: Evo kako da nanesete karmin da bi vam potrajao ceo dan

Vesti 14.12.2023 18:33 0

Želite da imate lepe usne od jutra kada nanesete ruž, sve do večernjeg skidanja šminke? Evo kako to možete postići s bilo kojim ružem, bez obzira na nijansu.

žena

Shutterstock

Karmin treba da izdrži prilično mnogo izazova. Od šoljice kafe ujutru preko ručanja do svih osvežavajućih pića i zalogaja koje priuštimo u međuvremenu. Karmin treba da ostane postojan. Mislite da je nemoguće? Nije, uz prave trikove. Sledite naše savete za nanošenje karmina:

Dobra priprema

Prvi korak sastoji se u pripremi usana. Odstranite mrtve ćelije kože i dobro nahranite usne balsamom kako bi bile meke i nežne. Četkicom za zube kružnim pokretima izmasirajte usne - ovo će podstaći cirkulaciju. Naime, ruž neće ostati postojan na suvoj i gruboj koži. Pre nanošenja karmina obrišite usne kako biste skinuli masnoću koja može uzrokovati brzo skidanje karmina.

Prajmer za usne

Profesionalni šminkeri pre nanošenja ruža koriste prajmer za usne. Osim što će prajmer usnama pružiti dodatnu hidrataciju, učiniće da budu glatke i produžiće vek trajanja samog ruža.

Upotrebite četkicu

Umesto da ruž direktno namažete na usne, upotrebite četkicu. Tako ćete bolje i ravnomernije naneti boju, a to će pomoći da ruž na usnama izgleda lepše - ali da duže stoji. Ovo je posebno dobar potez ako koristite tamnije boje.

Usne

Shutterstock

 

Olovka za usne

Tajna dugotrajne šminke na usnama leži i u korišćenju olovke za usne u boji ruža ili u „nude“ nijansi. Oivičite usne pre nanošenja karmina jer ćete time izbeći stvaranje mrlja od ruža po licu i razlivanje. Umesto olovke možete upotrebiti i korektor - držaće karmin na mestu.

Više slojeva

Retko koji ruž može izdržati ceo dan ako ga nanesete u samo jednom sloju. Nanesite ga u 2 ili 3 sloja, a između svakog od njih upotrebite kozmetičku maramicu i nežno tapkajte po usnama. Zatim otvorite usta i prislonite maramicu na usne kako bi otklonila višak koji bi se mogao preslikati na zube. Ako koristite tamniju nijansu ruža možete nakon prvog sloja na usne naneti malo pudera u prahu i zatim staviti drugi sloj - za ekstra dugu postojanost.

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading