Zbogom ovalnim noktima: Sledeće godine ovaj oblik biće vodeći trend, svetske influenserke ga već obožavaju

Olja Jelić Vesti 12.12.2023 17:53 0

U sledećoj godini ovaj oblik noktiju biće vodeći trend

Nokti

Printscreen/Instagram

Oni koji prate supermodele i influensere znaju da su ovog leta svi nosili duge noktima u obliku badema, a najpoznatija predstavnica je Hejli Biber sa njenim"glaziranim" noktima.

Iako je ovaj oblik zaista prelep, izgleda da će sledeće godine vodeći trend biti kratki nokti. Taj trend je već zavladao među slavnim ličnostima, kao što su Selena Gomez, Olivija Rodrigo i Sofija Riči. 

Jedna od najpoznatijih dizajnerki manikira je izjavila da je definitivno primetila povratak na kraće dužine. 

„Ti je minimalističko osveženje od dramatičnih dužina koje smo videli ovog leta. Kad god neki trend vlada dovoljno vremena, uvek postoji suprotna reakcija. „Mislim da su kraći nokti popularniji iz tog razloga. Spremni smo za nešto novo."

 

 

To podržava i stručnjak za nokte Džin Sun Čoi, koji je objasnio da iza ovoga stoji mlađa generacija.

Ona je rekla: „Kraći nokti su praktični, ne zahtevaju puno održavanja i uklapaju se u svakodnevni život, posebno u generaciju Z, koja vodi prirodan i zdrav način života.“

Takođe je neverovatno važno da se odabere pravi oblik. Na primer, ako imate kraću nokatnu ploču, stručnjaci savetuju da izbegavate okrugli vrh. S druge strane, kvadratni vrh će postići suprotan efekat, ostavljajući vam prste zdepastog izgleda. Umesto toga, pokušajte da ciljate na neko središnje rešenje - kvadratno-ovalni oblik. Oni sa prirodno dužim noktima treba da biraju oštar kvadratni vrh, kažu profesionalci za lepotu.

Kada je u pitanju odabir savršene boje, tamnije nijanse crvene, plave, braon i crne su vaš najbolji izbor, a nokti koji izgledaju "super šik" takođe su omiljeni za Kim Kardašijan, koja je rekla da im je potrebno manje održavanja.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading