U salonima ovo će biti najpopularniji manikir: Ove jeseni na velika vrata se vraćaju kratki nokti

Olja Jelić Vesti 23.09.2023 21:51 0

Na scenu se vraćaju kratki nokti

Nokti

Printscreen/Instagram

U poslednjih nekoliko sezona manikir je postao podjednako važan igrač u svetu lepote. Bilo je mnogo gorućih trendova, među kojima je najpopularniji bio glazirani manikir. Vadajući trendovi mahom su se nosili u paru sa dugim noktima bademastog oblika, međutim, ove jeseni ponovo se vraćaju u modu kratki nokti.

 

 

Za popularizaciju ovog trenda najzaslužnije su Sofija Riči, Olivia Rodrigo i Selena Gomez, kojima su kratki i uredni nokti važan deo imidža. One su nam pokazale da kratki nokti mogu itekako da budu ženstveni a, uz odgovarajući manikinir, i vrlo efektni. Ono što je najvažnije kada nosite kratke nokte jeste pravilna nega, koja podrazumeva brigu o zanokticama, redovnu upotrebu kreme za ruke, naročito tokom jeseni i zime, kao i izbegavanje grickalice, odnosno regulisanje dužine pomoću odgovarajuće turpije. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LES MAINS (@studiolesmains)

 

Kratki nokti najbolje izgledaju u paru sa kockastim oblikom koji ima zaobljene ivice. Iako generalno svima dobro stoje, posebno su dobar izbor za devojke koje imaju duge prste i veliku nokatnu ploču.

 

 

 

Ono što posebno volimo kod novog trenda jeste činjenica da se kratki nokti odlično slažu sa bojama koje tradicionalno nosimo tokom jeseni. Tu pre svega mislimo na tamne i duboke nijanse, kao što su teget, crna, smeđa, maslinato-zelena ili trenutno najaktuelnija burgundi boja. S druge strane, savršeno funkcionišu sa svim nude varijantama koje su već neko jedan od vladajućih trendova, kao i sa večitom crvenom bojom. Naravno, možete eksperimentisati i sa nail art trendovima, ali se držite svedenijih varijanti, poput francuskog manikira, bilo koje ombre varijante ili različitih verzija hromiranih noktiju. 

Komentari (0)
Loading