Podmladite se perfektnom bojom kose: Već se naslućuje da će biti omiljena i u 2024. godini, bledom licu daje živost!

Vesti 12.12.2023 10:14 0

Osim što ih neće učiniti bleđim i neće istaći podočnjake i vene, ova boja kose je u stanju da vrati boju licu...

kosa

Shutterstock

Kada imate bled ten, na licu se vidi svaka nesavršenost. Srećom, pažljivo izabrana boja kose može da promeni ceo izgled. Ovo je najbolja boja kose za svetlu kožu, a trend je u 2024!

Kada je reč o trendovima lepote, društvene mreže su postale glavni sud vremena. Ako je boja kose postala viralna na TikToku, onda znate da se rodio novi trend.

Već nekoliko nedelja ne prestajemo da gledamo bakarnu kosu na društvenim medijima, a bogami i na crvenom tepihu. Bakarna kosa je trenutno najpoželjnija boja i sve ukazuje na to da će ona vladati sledeće 2024. Istina je: bakarnu kosu nije lako održavati. Ali, ne zaboravite: ona podmlađuje i najbolji je prijatelj žena sa bledom puti. 

Da li je bakarna najbolja boja kose za svetlu kožu?

Ako pitate koloriste, odgovor je: Apsolutno da! Bakarna boja je jedna od onih koje najbolje odgovaraju ženama sa svetlom kožom ili sa bar neutralnim tonom. Žene koje lako pocrne, imaju žuti podton ili maslinastu kožu trebalo bi da izbegavaju bakarnu boju.

Kosa

Oleg Fedotov / Alamy / Alamy / Profimedia

 

 

Osim što ih neće učiniti bleđim i neće istaći podočnjake i vene, bakarna boja kose je u stanju da vrati boju licu, što žene sa bledom puti obično postižu šminkom. Kako ova boja to postiže? Tako što ističe boju očiju, naročito onih svetlih: zelenih i plavih. Takođe, za svetlo braon ili oči boje meda bakarna kosa čini čuda: ističe žućkaste podtonove i rezultat je neobična, živa jantarna boja očiju, piše Lepota i Zdravlje.

Kako postići najbolju nijansu bakarne boje kose?

Najednostavniji način, ako ste tamno plavi ili brineta, jeste da postignete bakarne pramenove koji će se bukvalno izblendirati sa ostakom kose. Ili to, ili farbanje cele kose u bakarnu boju. Za to vam, osim ako niste tamno braon prirodne kose, nije neophodan blanš, samo dobar frizer.

Jedna od slabih tačaka bakrene kose je što zahteva trud oko održavanja. Ako ste jedni od onih koji retko posećuju frizera i niste baš dosledni u nezi kose, možda to nije onaj trend u 2024. koji je stvoren za vas. Boje sa crvenkastim i narandžastim pigmentima imaju veću tendenciju da gube intenzitet tokom vremena.

Kao i uvek, svaka osoba je drugačija, kao i svaka kosa. Stoga, da biste se opredelili za boju bakra koja vam najviše odgovara, savet koji vam možemo dati je da odete kod kolorista od poverenja da pripremi personalizovanu analizu vašeg slučaja.

 

Bonus Najžena:

 

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading