Frizer svetskih zvezda savetuje: Primenite ove trikove i kosa vam neće biti naelektrisana tokom zime

Vesti 11.12.2023 16:04 0

Uz nekoliko trikova i stručnih saveta poznatog britanskog frizera Patrika Vilsona, možete zadržati svoj prirodni sjaj i reći zbogom naelektrisanoj frizuri uništenoj oštrim vremenskim uslovima.

žena

Shutterstock

Poznati stilista za kosu Patrik Vilson, kome veruju neki od najpoznatijih svetskih modnih brendova i slavni klijenti, poput magazina „Vog“, „El“, „Glamur“, Sindi Kraford, Kaja Gerber, Kajli Džener, otkriva tajne održavanja kose u hladnim danima. Evo kako da sprečite da bude naelektrisana:

Nega iznutra

U ishranu uključite hranjive sastojke koji su dobri za kosu. Namirnice treba da budu bogate biotinom, selenom i cinkom, koji su bitni za očuvanje vitalnosti kose. Ili ih unosite putem suplemenata.

Svila za slatke snove

Zamenite pamučnu jastučnicu svilenom. Ova jednostavna promena smanjuje trenje, umanjujući rizik od izbijanja akni i blagotvorno delujući ne samo na kosu, već i na kožu lica.

Kosa

Shutterstock

 

Maska jednom nedeljno

Borite se protiv zimske suvoće maskom za kosu koju je potrebno nanositi jednom nedeljno. Vilson savetuje tretman za obnovu i hidrataciju kose uz obrazloženje da maske deluju kao štit od hladnoće, dajući kosu potrebnu vlažnost i vitalnost.

Hladno ispiranje

Sigurno ste već čuli za dobrobiti hladne kupke, a to treba primeniti i na kosu – ispirajte je hladnom vodom. Završno hladno ispiranje pomaže u zatvaranju kutikule, očuvanju boje kose, davanju sjaja i stimulisanju protoka krvi za zdravije i otpornije pramenove.

Ritual skraćivanja

Ne potcenjujte snagu redovnog šišanja. Vilson preporučuje redovno skraćivanje kose kako biste sprečili pucanje krajeva. Kosa neće izgledati zdravo ako ne odsečete mrtve krajeve. To treba da bude redovan ritual jer održava kosu svežom i u optimalnom stanju tokom zimskih meseci.

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading