"Clean look" nije nikakva novost: Nastao je od omiljenog "make up" trenda, popularizovala ga je živa ikona 2018. godine!

Vesti 30.11.2023 12:36 0

Izgled je jednostavan, prirodan, i umesto da sakriva, on ističe nesavršenosti...

žena

Printscreen/Youtube/Gina Shkeda

Osobe koje vole šminku svesne su popularnosti prirodne šminke, tj. ,,clean look-a" koji je stekao brojne fanove tokom poslednjih nekoliko godina. Međutim, koliko god deluje nov i revolucionaran, ovaj izgled postoji već decenijama.

Jedna verzija prirodnog šminkanja koja je ostala zapamćena u popularnoj kulturi je takozvani ,,boy beat", popularizovan od strane mega zvezde Bijonse. Njen šminker je podelio ovaj ,,look" nedavne 2018. godine. 

Izgled je jednostavan, prirodan, i umesto da sakriva, on ističe nesavršenosti, poput podočnjaka, crvenila i pegica i čini da izgledaju lepo i nežno na licu svake devojke. 

,,Boy beat" tutorijal možete pogledati u snimku ispod:

 

 

Kako biste postigli ,,boy beat" izgled, potrebno je da nanesete malu količinu korektora da biste prekrili samo one najnužnije delove lica. Ostavite podočnjake takve kakvi jesu ili nanesite samo malo ukoliko osećate da morate da ih delimično prekrijete. Blago konturišite lice, a onda četkicom nanesite tečno rumenilo koje ostavlja prirodan trag na licu.

Obrve treba da budu guste i pomalo neuredne. Važno je da se vide sitne dlačice kako bi se dodatno istakao taj nepogrešivi prirodni izgled. Proizvod kojim iscrtavate obrve možete blago popuniti i liniju kose ako smatrate da vam je potrebno.

Ako imate sreću, ili nesreću da nemate podočnjake, onda ih možete nacrtati bronzerom. Uzmite malo proizvoda četkicom i definišite područje ispod očiju. Istom četkicom i bronzerom definišite i svoje kapke. Ostatak bronzera rasporedite po području gde se obično nalaze pegice, tj. po obrazima i po nosu.

žena

Printscreen/Youtube/Gina Shkeda

 

Ukoliko želite možete naneti malo maskare na trepavice, ali ovaj korak je stvar izbora, pogotovo ako već imate guste i definisane trepavice. Zapamtite, želimo da izgledamo što prirodnije moguće.

Potom nakvasite četkicu za zube i utrljajte je u bronzer. Nanesite pegice na lice tako što ćete prskati bronzer sa četkice brzim pokretima palca. Dodatne pegice možete iscrtati olovkom za obrve. Pegice treba da se nađu po celom licu i da izgledaju realistično. 

Na kraju nanesite olovku za usne ili karmin u ,,nude" nijansi i malo prirodnog rumenila koje ostavlja dugotrajan trag i naprskajte malo fiksatora za šminku ili na lice nanesite malu količinu pudera u kamenu kako bi šminka bila postojana tokom čitavog dana.

I to je to. Vaš ,,boy beat look" je kompletiran!

Šminka

Printscreen/Instagram

 

Iako su ,,clean look" i ,,boy beat" naizgled identični postoje suptilne razlike. ,,Clean look" na primer, teži ka većem sakrivanju nesavršenosti, dok ih ,,boy beat" u potpunosti ističe. ,,Boy beat" se ne fokusira na nezi kože, a svi znamo da je to primarno kod ,,clean look-a. Postoje tačni proizvodi i redosled nanošenja istih pre nego što nanesemo i kap šminke na lice.

Zbog toga je verovatno ,,clean look" trenutno popularniji, ali ni ,,boy beat" se ne da zanemariti, niti zaboraviti. Njegov uticaj je na kraju krajeva inspirisao svog naslednika, koji je uspeo da osmisli unapređenu verziju svog prethodnika.


Šta vi više volite ,,clean look" ili ,,boy beat"?

 

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading