Ne ljuti se ženo: Za lice bez bora postoje slatki mali trikovi, skidaju godine sa lica za tili čas

Vesti 29.11.2023 18:47 0

Kako sprečiti mrštenje?

bore

Shutterstock

Ako se stalno mrštite (ljudi to rade potpuno nesvesno), bore su neminovne. Kako zaustaviti mrštenje i sprečiti bore između obrva i na čelu?

Bore na čelu su problem koji muči mnoge žene koji često nema veze sa godinama, već sa mrštenjem. Neophodno je i važno izraziti svoje emocije, ali bilo bi dobro da to ne ostavlja posledice u vidu bora između obrva i na čelu. Kako sprečiti mrštenje?

žena

Shutterstock

 
Kako zaustaviti mrštenje

Za razliku od mišića tela, mišići lica su bukvalno „utkani” u kožu, zbog čega kada se stežu vidimo kako mišić vuče kožu sa sobom. Štaviše, što češće izražavate emocije, to se vaši mišići više skupljaju i postaju naduvani. Kao rezultat, bore na koži postaju uočljivije. A kako to sprečiti?

Pratite situacije u kojima su mišići čela najviše uključeni

Pokušajte da pratite kako se vaše čelo “ponaša” kad ste ljuti, mrzovoljni, napeti ili nasmejani. To ne znači da treba da potiskujete emocije, samo obratite pažnju. Ako se često ljutite, praktikujte tehnike za smirenje, meditirajte… To se neće dobro odraziti samo na vašu kožu, već i na celo telo. Ljutnja krade i lepotu i zdravlje i duševni mir.

joga

Shutterstock

 
Uradite opuštajuću masažu lica

Nema potrebe da previše rastežete kožu ili vršite pritisak na nju – to će je samo povrediti. Napravite dnevni večernji ritual za sebe: vrhovima prstiju nekoliko puta povucite horizontalne linije od centra čela do slepoočnica.

Lice

Andriy Popov / Panthermedia / Profimedia

 

 

Ako to uradite koristeći ulje za lice, postupak će biti još prijatniji. Lagana masaža lica prevenira bore i ublažava hronični grč mišića čela koji se javlja usled konstantnog mrštenja, piše Lepota i Zdravlje.

Trik koji zaista deluje

Ovo zvuči pomalo neverovatno, ali zaista deluje. Uzmite kovanicu od 5 dinara (može i bilo koja druga, bitno je samo da je malo veća i teža). Zatvorite oči i lagano istapkajte predeo između i iznad obrva. Dovoljno je dva minuta.

novac

Pexels

 

Zatim stavite novčić između obrvi i dišite duboko i lagano. Pokušajte da zamislite kako vaša koža upija kovanicu, pa je izbacuje na površinu. A zatim se potpuno opustite i mirujte dvadesetak minuta. A možete to raditi i pre spavanja. Ponavljajte ovo svakodnenvo i brzo ćete primetiti da je mrštenje nestalo. 

 

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading