Žene od 40+ će obožavati ovaj trik: Uz njegovu pomoć za 2 minuta sa vašeg lica nestaje 10 godina - pogledajte i kako!

Vesti 23.11.2023 10:26 0

Tajna je u treniranju kapaka...

lice

Shutterstock

Kako starimo, vremenom se opuštaju kapci, a područje oko obrva gubi čvrstinu. Kako podići kapke bez skalpela?

Obrve su važan deo našeg lica, jer mogu da ga stilizuju i menjaju u skladu sa oblikom, bojom i debljinom, ali i postare do 10 godina. Obrve uokviruju oči i izražavaju emocije, pa je važno da se o njima pravilno brinemo. Međutim, kako godine prolaze, gornji kapak ima tendenciju da se spusti zbog čega delujemo starije i umorno. Ali, postoji trik koji će vam pomoći da izbegnete ovaj efekat i da se podmladite kod kuće – bez skalpela.

Kako podići kapke bez skalpela: Zašto slabe očni kapci

Svi znamo da su oči ogledalo duše, ali to ogledalo vremenom tamni. Razlog je taj što gornji kapak počinje da visi i čini oči zatvorenijim i umornijim. Da li znate da postoje različite vrste i uzroci ovog problema? I da postoji način da se to reši bez potrebe za skalpelom ili šminkom?

Postoje dve vrste ljudi koji pate od spuštenih kapaka: oni koji su rođeni sa tim i oni koji to razviju nakon 35-40. godine. U oba slučaja genetski faktor igra važnu ulogu, ali i drugi aspekti kao što su stres, sunce, duvan ili nedostatak sna. Bez obzira na uzrok, ne brinite, jer šminkeri su otkrili trik da “podignete” kapke bez skalpela, piše Lepota i Zdravlje.

Jednostavanije biti ne može…

Sada je došlo vreme da saznamo šta stilisti preporučuju da se postigne dizajn obrva koji podmlađuje lice. Tajna je u treniranju kapaka. Reč je o vežbama koje podstiču čvrstinu mišića u okoločnom području čime se podižu kapci.

 

 

Obuhvatite palcem i kažiprstom obrve i povlačite ih nagore, kao da ih čupate pincetom. I lagano masirajte. Radite to dva minuta. Krenite od korena obrva ka slepoočnicama. Ponovite to nekoliko puta dnevno kako bi se kapci što pre podigli i vratili u početno stanje. Trik je da ponovo učvrstite obrve, vratite osmeh očima, čime ćete postići podmlađujući izgled – i do 10 godina mlađi.

Sada je došlo vreme da saznamo šta stilisti preporučuju da se postigne dizajn obrva koji podmlađuje lice. Tajna je u treniranju kapaka. Reč je o vežbama koje podstiču čvrstinu mišića u okoločnom području čime se podižu kapci.

Obuhvatite palcem i kažiprstom obrve i povlačite ih nagore, kao da ih čupate pincetom. I lagano masirajte. Radite to dva minuta. Krenite od korena obrva ka slepoočnicama. Ponovite to nekoliko puta dnevno kako bi se kapci što pre podigli i vratili u početno stanje. Trik je da ponovo učvrstite obrve, vratite osmeh očima, čime ćete postići podmlađujući izgled – i do 10 godina mlađi. 

 

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading