Biće kao nov: Za besprekorno čist i mirisan "beauty blender" potrebne su samo 2 stvari, kažite zbogom bakterijama!

Vesti 11.11.2023 17:57 1

Ovaj trik će vam promeniti život...

bjuti blenderi

Shutterstock

Koliko je samo frustrirajuće pokušavati da vratite svoj bjuti blender u prvobitno stanje. Kada jednom upije tečni puder, korektor, rumenilo i ostalu kozmetiku, čini se kao da mu nema pomoći. Ali ipak ima.

Danas donosimo brilijantan trik koji će vas prosto oduševiti. Pozdravite se sa prljavim i uflekanim bjuti blenderima koji štete vašem licu i upoznajte se sa besprekorno čistim sunđerčićima.

Ceo proces pogledajte ovde:

 

 

Sve što vam je potrebno je jedna čaša i medicinski benzin. U čašu sipajte 1/3 medicinskog benzina, ako je u pitanju veći blender, a ako imate manji onda sipajte malo manju količinu. Potopite blender u medicinski benzin, pa ga onda dobro isperite pod vodom i operite deterdžentom za sudove, šamponom, kupkom za telo, tečnim sapunom, ili sredstvom za čišćenje četkica za šminkanje. U principu, uzmite šta god vam je pri ruci.

Važno je samo da ga dobro isperete jer je medicinski benzin jaka hemikalija. Pazite da ne dođe u kontakt sa vašim licem. Po potrebi ponovite proces nekoliko puta, sve dok bjuti blender ne bude potpuno čist.

Bjuti blender

Shutterstock

 

Kada su u pitanju bjuti blenderi važno je naglasiti da ih je potrebno menjati na svaka dva do tri meseca. Iako su prilično dugotrajni, ovi ,,šminkerski asistenti" ipak sakupljaju bakterije, te je važno da ih često perete i menjate. 

Ukoliko nemate vremena, ne volite da ih perete ili vam se ne dopada činjenica da upijaju previše proizvoda, onda su silikonski bjuti blenderi dobra alternativa za vas. Oni se ponašaju isto kao standardni bjuti blenderi, ali ne upijaju tečne i kremaste proizvode i lakše se održavaju. Potrebno je samo da ih isperete pod vodom ili prebrišete vlažnom maramicom.

 

Bonus video:

 

 

Komentari (1)
Loading
Vesna
11.11.2023 23:28

Osim sto dajete pare za stetnu hemikaliju, mozete jeftinije i sigurnije za oci i lice proci ako kupite nove sundjere . Ima ih svuda. A mozete oprati blagim samponom .