Sad je i naučno dokazano: Manekenka Keli Bruk ima savršeno telo, njen izgled je ideal lepote

Olja Jelić Vesti 09.11.2023 12:37 0

Naučnici kažu da ova studija ne poništava bilo koji oblik tela kao ružan ili nepoželjan

Keli Bruk

Shutterstock

Do sada su dizajneri, modna industrija i marketing diktirali trendove, ali izgleda da i nauka ima šta da kaže na tu temu. Tako je nova studija otkrila da najidealniju figuru na svetu ima jedna manekenka koja se ne uklapa u dosadašnje stereotipe.

I to ni po izgledu, ni po godinama. Odmah da otkrijemo da ima 43 godine i da nije mršava, a nema ni figuru peščanog sata. Revolucionarna studija sa Univerziteta u Teksasu u prvi plan donosi nove ideale.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kelly Brook (@iamkb)

 

Studija otkriva da se trenutno preferira “puniji” tip tela sa izraženim oblinama. Po njima najidealniji indeks telesne mase je 18,85, a interesantno je da sve te mjere ima britanska manekenka i model Keli Bruk.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kelly Brook (@iamkb)

 

Tako da možemo reći da se po naučnicima njen izgled smatra idealom lepote.

No, strani mediji napominju i da ova studija ne poništava bilo koji oblik tela kao ružan ili nepoželjan i da su lepota i privlačnost subjektivne kategorije. Što bi se reklo – lepota je u oku posmatrača.

 

@najzena.rs Stvaranje istorije na sinoćnoj reviji mode u Parizu! ⭐ Manekenka Bela Hadid je, definitivno, ostavila najveći pečat na Pariskoj nedelji mode! Naime, bila je deo jednog od najspektakularnijih događaja na modnoj pisti u gradu svetlosti ikada‼️ Ova lepotica je imala haljinu "naprskanu" sprejom na njeno telo tokom velikog finala modne revije Coperni. 💃 🎥|@voguefrance #najžena #žena #revija #paris #belahadid ♬ original sound - Najzena.rs

 

 

Komentari (0)
Loading