Za brzo starenje nije (samo) kriva genetika: Ova 4 faktora su razlog zašto neke žene sa 50 izgledaju duplo mlađe!

Vesti 21.10.2023 08:44 0

Na starenje utiče više faktora...

nega lica

Shutterstock

Zašto neke žene sa 50 godina izgledaju mladliko, dok neke izgledaju za deceniju starije? Da li genetika i nega mogu da naprave toliku razliku, ili je ipak za sve odgovoran način i kvalitet života?

U procesu starenja učestvuju razni faktori, posebno način ishrane, nega kože, fizička aktivnost, ali ovde ćemo spomenuti 4 faktora koja se manje uzimaju u obzir.

Otkrivamo 4 razloga zbog kojih žene prerano ostare:

1. Stres
problemi

unsplash

 

 

Mnogo godina koncentrisanog stresa iz kojeg je nemoguće isplivati. Najbolnija iskustva su ozbiljne nevolje sa decom, bolesti voljenih, nedostatak novca, neperspektivan rad sa malim povratom i psihološki pritisak. Kod dugotrajnog stresa, svaki dan morate da se plašite i nešto odlučujete, nešto odlučujete i plašite se... Kao rezultat toga, hormonalni sistem, mišićno-skeletni sistem, kardiovaskularni sistem trpe. Jedan od preduslova za srećan i zdrav život, a samim tim i bolju energiju i izgled jeste smanjenje stresa, piše Sensa.rs.

2. Težak rad

Fizički rad i rad u teškim uslovima takođe mogže biti okidač manje energije, bora na licu, oštećene kože i smanjenje vitalnosti.

3. "Laki" rad

Zanimljivo je da se prilikom procene težine posla obično s prezirom govori o takozvanom "lakom" poslu. Čini se, šta, na primer, radi pisac ili bloger? Seo sam, razmislio o tome i napisao. Šta šef radi u svojoj kancelariji? Sedenje unazad na stolici 14 sati je takođe ogromno, kolosalno opterećenje za kičmu i sve sisteme organa. Takođe, stres koji nosi odgovornost i autoritet mogu da se jednako odraze na način na koji starimo.

3. Gubitak genetske lutrije
žena

Shutterstock

 

 

Neke žene brže, a neke sporije stare, a mnoge za to zaslugu pripisuju genetici. Genetika je lutrija, zavisi od vaše sreće. I da, postoje ljudi koji dobiju na ovoj lutriji i zaista izgledaju mlađe od svojih godina. Ipak, genetika ne mora da bude presudna, jer promenom stila života i navika najviše se postiže.

4. Sukob sa željama, snovima i svrhom

Generalno, žene koje rade ono što zaista žele i ostvaruju svoje snove izgledaju bolje, domornije i svežije od onih koji to ne rede. Zato se podsetite nekih starih hobija i snova o kojima ste maštali i uposlite svoje ruke, probudite kreativnost. 

 

Bonus video:

 

@najzena.rs Glumica je zračila samopouzdanjem dok je pokazivala svoje zategnuto telo u bikiniju. #najzena #žena #evalongoria #bikini #bikinimodel ♬ original sound - Najzena.rs

 

 

 

Komentari (0)
Loading