Bjuti trik koji je oduševio žene: Evo kako da postignete "smokey eyes" izgled za samo 60 sekundi

Olja Jelić Vesti 18.10.2023 20:02 0

Žene često odustaju od smokey eye tehnike jer iziskuje puno vremena, ovaj trik će vas naterati da se predomislite.

Šminka

Printscreen/Instagram

Iako bjuti zajednica iz dana u dan postavlja nove trendove i otkriva drugačije trikove, postoje određeni klasici koji su izdržali test vremena. Smokey eyes tehnika definitivno spada u tu kategoriju. Kombinacija zamagljenih boja na očima će uvek biti go to način šminkanja za svaku svečanu priliku, onda kada želite da ostavite snažan utisak. A kako ova tehnika iziskuje pojavio se bjuti trik kako da što lakše postignete ovaj efekat na očima.

 

 

Smokey eyes tehnika uključuje korišćenje kombinacije senki za oči kako bi se stvorio efekat prelaza boje od tamne ka svetlijoj, dajući očima dubinu i dimenziju. Obično se tamne senke poput crne, sive ili tamno smeđe nanesu i pažljivo izblendaju sa svetlijim nijansama. 

Džordan Sloun, bjuti influenserka, otkrila je trik uz pomoć kojeg možemo u samo dva koraka da rekreiramo eskcentrične, a opet suptilne smokey eyes. Iako smo navikli da tehnika ovog make-up-a iziskuje dosta slojeva i blendanja, sa ovim trikom to nije slučaj. Umesto svetle senke koja se obično prvo nanosi, namazala crnu olovku za oci. Olovkom je premazala donju i gornju liniju kapaka. Nakon toga je prstima prešla preko namazanog dela očiju. Dobila je savršene smokey eyes u roku od 60 sekundi. Svoje trepavice je ulepšala i produžila maskarom. Takođe, efekat ajlajnera je postigla uz pomoć tamne senke za oči i tanke četkice.

 

 

Ako često odustajete od primenjivanja tehnike smokey eyes jer zahteva puno vreme, ovaj trik će vas verovatno naterati da se predomislite. Potrebna vam je samo dobra olovka za oči i minut vremena. 

 

 

Komentari (0)
Loading