Kako da vam kosa brže poraste: Napravite masku od namirnica iz frižidera i džigljaće kao luda, a dlaka će biti meka kao svila!

Vesti 04.10.2023 13:27 0

Možda vas je frizerka ošišala kraće nego što ste želeli ili biste dugu kosu i ne možete da dočekate da poraste. Ubrzajte taj proces domaćim maskama koje su hranljive i osim što će vam kosa brzo izrasti, ojačaće koren, a dlaka će biti svilena i sjajna.

Kosa

Shutterstock

Maska od belanaca

Uzmite dva jaja i odvojite belanca od žumanca. Belanca umutite u sneg i nanesite na koren kose. Za jači efekat, umotajte kosu u plastičnu kesu pa u topli peškir. Držite oko pola sata, pa isperite.

Maska od konjaka

Jaja su puna proteina, dok konjak sadrži tanine koji pomažu da kosa bude bujnija i stimuliše njen rast. Uzmite dva jaja i čašu konjaka. Umutite viljuškom i nanesite na koren kose. Možete dodati i maslinovo ulje ako želite da masku nanesete na celu dužinu kose – to će joj dati mekoću. Ostavite da deluje pola sata do sat vremena, a zatim isperite.

Maska sa medom

Pomešajte jedan meki avokado, kašičicu maslinovog ulja, kašičicu meda i jedno jaje. Mešajte dok smesa ne postane glatka. Masku ravnomerno nanesite na kosu od korena do vrhova. Ostavite da deluje oko 20 minuta dok se ne upije. Isperite toplom vodom.

Komentari (0)
Loading