"Ko-vošing" je najnovija metoda pranja kose: Kosa je zdravija i jača uz samo 1 proizvod - ovo još nismo videli!

Vesti 03.10.2023 15:15 1

"Ko-vošing" metoda čuva prirodna ulja koja se tradicionalnim načinom pranja kose spiraju sa temena glave

Kosa

Shutterstock

"Ko-vošing" je zanimljiva alternativa tradicionalnom pranju kose šamponom i može biti korisna za određene tipove kose.

Nega kose postala je sastavni deo svakodnevnog doterivanja kod žena. U potrazi za zdravom, sjajnom kosom, istražujemo različite proizvode i tehnike. Jedna od tih tehnika koja je privukla pažnju poslednjih godina naziva se "ko-vošing" ili "kondišener vošing". Međutim, šta zapravo znači ta reč i kako može uticati na zdravlje vaše kose?

A šta podrazumeva ova metoda pranja kose?

Ova metoda podrazumeva pranje kose isključivo regeneratorom, bez upotrebe šampona. Tradicionalni način pranja kose uključuje upotrebu šampona kako bi se uklonile nečistoće, masnoće i ostaci proizvoda za oblikovanje kose. Nakon toga, nanosi se regenerator kako bi se kosa omekšala i hidratizovala. "Ko-vošing" metoda izostavlja šamponiranje i oslanja se na regenerator kao jedini proizvod za čišćenje i negu kose, piše Diva.hr.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MATT REZ (@colorbymattrez)

 

Regeneratori često sadrže hidrantne sastojke koji mogu duboko da prodru u kosu, čineći je mekom i sjajnom. Ova metoda može biti posebno korisna za osobe sa suvom i oštećenom kosom. Šamponi takođe često uklanjaju prirodna ulja s temena glave, što može dovesti do suve kose.

"Ko-vošing" metoda čuva prirodna ulja koja se tradicionalnim načinom pranja kose spiraju sa temena glave.

 

Bonus video:

 

@najzena.rs Idealna je, ne samo za svaki dan, nego i za neke svečanije prilike 🤩 #najzena #frizura #pundja #fypシ #foryou ♬ original sound - Najzena.rs

 

 

Komentari (1)
Loading
Snezana Jankov
05.10.2023 09:41

Super je tekst posebno sto sam saznala nesto n ovo. Bas cu da probam! Ja kosu perem organskim samponom, ispiram hidrogenizovanom vodom i zaista mi je kosa sjajna, mekana i duze cista.