U šampon dodajte ovaj prirodni sastojak: Posle jednog pranja kosa će vam biti sjajna, lepršava, laka

Slobodanka Ćorić Vesti 02.10.2023 13:11 0

Sve ovo utiče na jačanje folikula dlake i podstiče rast kose

sandra bulok

Printscreen/Facebook

Lepa i zdrava kosa je ono što većina ljudi primeti na prvi pogled. Ako niste pratili trik koji je postao popularan na TikTok-u, a koji obećava sjajnu kosu i brži rast kose, sada je vreme da ga isprobate. To je karanfilić, poznat po specifičnom ukusu i mirisu, zbog čega je nezaobilazan u domaćinstvu, ali mu to nije jedina namena.

Takođe se često koristi u kineskoj narodnoj medicini za nadimanje i gasove ili kao sredstvo protiv bolova, a pošto je bogat esencijalnim hranljivim materijama kao što su vitamin E, magnezijum i kalcijum, teorija da pomaže u nezi kose ima smisla.

Čudesne moći karanfilića

Sve ovo utiče na jačanje folikula dlake i podstiče rast kose. Takođe, pomoći će da koža glave bude čistija, posebno onima koji pate od suvog i masnog vlasišta ili svraba glave, prenosi B92. Potreban vam je šampon koji inače koristite, ali je poželjno da bude prilagođen vašem tipu kose i da nije previše agresivan.

Možete koristiti ceo karanfilić ili karanfilić u prahu - ako koristite cele karanfiliće, zgnječite ih da oslobodite eterično ulje. Zagrejte vodu da ne bude prevruća, pa dodajte karanfilić u prahu ili izmrvljeni, i ostavite da odstoji 15-20 minuta. Smesu procedite i pomešajte sa šamponom, tako da jednu trećinu čini mešavina karanfilića, a dve trećine šampona. Koristite ovu mešavinu kao običan šampon, nežno umasirajte u kožu glave i dobro isperite.

Komentari (0)
Loading