Ceo dan ćete mirisati kao cvetić: Dezodorans će se duže zadržati ispod pazuha ako ga nanesete prema savetu dermatologa i izbegnete grešku koju svi pravimo!

Vesti 01.10.2023 11:41 0

Svi pravimo greške prilikom nanošenja dezodoransa, što dovodi do njegove smanjene efikasnosti i onda ne može da nas dugo zaštiti od neprijatnog mirisa. Šta treba izbegavati, objasnila je britanska doktorka Doun Harper.

dezodorans

Shutterstock

1. Ne stavljajte dezodorans odmah nakon tuširanja

Ovu grešku pravi veliki broj ljudi, jer je svima logično da nanesemo dezodorans posle tuširanja, a zapravo u tome nema logike. Naime, mokra koža gotovo ništa ne upija, posebno dezodorans, pa će on najvećim delom završiti na odeći i neće neutralisati neprijatan miris usled znojenja.

2. Ne prskajte ga ujutru

Doktorka Harper savetuje da se dezodorans stavi uveče, pre spavanja, a ne ujutru nakon buđenja, jer tako ima dugotrajniji efekat. Ona kaže da je posle nanošenja dezodoransa uveče dobro ujutru oprati pazuhe sapunom i vodom.

3. Ne oblačite se odmah nakon nanošenja

Mnogi ljudi to rade, ali doktorka Harper napominje da treba sačekati da se dezodorans osuši na koži posle prskanja, pa se tek onda obući.

Komentari (0)
Loading