Podmladite se za 15 minuta: Ova maska osvežava i zateže kožu kao nijedna do sad!

Vesti 25.09.2023 11:25 0

Ne morate da kupujete skupe maske za lice ili da idete u banju da biste uživali u blagodetima krastavaca...

Maska

Shutterstock

Priuštiti vreme za pravi odmor kod kuće je danas gotovo nemoguće. Ipak, treba se fokusirati na to, da odvojite malo vremena da se opustite i počastite sebe jednim lepim opuštanjem kod kuće.

Većina priželjkuje barem jedan dan u spa centru, ali ne može naći vremena za to. Stoga, preporučujemo jednu masku za lice, koju sami možete napraviti kod kuće, a koja će vam doneti iste čari jednog spa tretmana.

Verovatno ste čuli da stavljanje hladnih kriški krastavca preko vaših natečenih jutarnjih kapaka može pomoći u smanjenju otoka. To je ne tako tajni savet za lepotu, koji je godinama u rutinama nege lica, i to sa dobrim razlogom.

Krastavci su puni hidratacije, sadrže 95 odsto vode i prepuni su hranljivih materija kao što su vitamin K i antioksidansa poput vitamina B i C, kako objašnjava studija, koja se fokusirala na bogate benefite korišćenja krastavaca u nezi kože.

Prema pregledu ove studije, prednosti krastavaca kada se koriste u lokalnim kremama za lice, uključuju primetno smanjenje melanina, koji može posvetliti kožu, kao i smanjenje sebuma, koji je masna supstanca odgovorna za stvaranje akni. Takođe se koristi za smanjenje bora i znakova starenja, kao i za umirenje kože oštećene suncem, preonosi "Tomsofmaine.com".

Krastavac

Shutterstock

 

Ne morate da kupujete skupe maske za lice ili da idete u banju da biste uživali u blagodetima krastavaca.

Evo kako da iskoristite sve prednosti krastavaca, tako što ćete napraviti prirodnu masku za lice kod kuće. Potrebno je samo nekoliko minuta da se napravi, a pozitivni efekti na vašoj koži su vredni toga!

Maska za opuštanje

Za umirujuću masku stavite jednu četvrtinu šolje običnog jogurta i jedan narezan i oguljen krastavac u blender. Blendajte dok se ne sjedini.

Nanesite tanak sloj na čistu kožu i ostavite masku da deluje otprilike petnaest minuta. Da biste uklonili masku, jednostavno isperite hladnom vodom. Ostatak mešavine krastavca i jogurta čuvajte u frižideru do tri dana.

Maska za hidrataciju

Za hidratantnu masku pomešajte polovinu oljuštenog i isečenog krastavca sa dve kašike obične ovsene kaše i jednom kašičicom meda. To prespite u blender. Blendajte dok se sve ne sjedini.

Po potrebi prilagodite količine sastojaka. Ako je previše gusta, dodajte još krastavca, a ako je suviše retka, dodajte još kaše.

Nanesite na čisto lice i ostavite da deluje do petnaest minuta. Uklonite masku ispiranjem toplom vodom.

Za hidratantnu masku od krastavca sa jednim sastojkom, počnite tako što ćete oguliti i iseći četvrtinu velikog krastavca. Pasirajte u blenderu.

Nanesite krastavac na očišćenu kožu i ostavite masku da deluje petnaest minuta. Isperite toplom vodom.

 

Komentari (0)
Loading