Nanošenje rumenila nikad nije bilo lakše: Viralni trik koji je zaludeo bjuti svet

Olja Jelić Vesti 05.09.2023 17:27 0

Nanošenje rumenila nikad nije bilo lakše

Rumenilo

Printscreen/Instagram

Iako se neko vreme nije koristilo za svakodnevni mejkap, rumenilo se uz konturisanje vratilo na velika vrata 2016. godine i od tad postaje neizostavni deo svačijeg nesesera.

 

 

Rumenilo dodaje toplinu licu, delujete zdravije, i može da zaokruži čitav izgled sa samo nekoliko poteza četkicom – kada se nanese kako treba, a jedan mejkap trik može da vam pomogne u tome.

Internet nudi pregršt saveta gde da nanesete rumenilo u skladu sa vašim oblikom lica i koje poteze da koristite kako proizvod ne bi izgledao „mrljavo“ na koži.

Šminkerka Melo pokazala je na svom TikTok profilu kako da očas posla postignete najbolji mogući rezultat sa pravim pozicioniranjem proizvoda.

Iako se ova greška vizuelno ne čini preterano lošom, trik koji je pokazala posle daje daleko uglađeniji izgled, i zahteva daleko manje vremena. Postavite šaku na obraz, tako da vam je palac naslanja na nos a kažiprst je usmeren ka slepoočnici. Deo između palca i kažiprsta je vaš idealan prostor za postavljanje rumenila.

 

 

Neka vam taj prostor bude zvezda vodilja i blagim i kratkim potezima nanesite rumenilo. Šaka će sprečiti da proizvod „pobegne“ na licu, a prsti će vam pomoći da budete dodatno precizne.

Razlika je više nego evidentna. Melo je za svoj video koristila rumenilo u prahu, ali verujemo da se isti princip može primeniti i za tečne varijante.

 

 

Ne zaboravite da je i količina proizvoda važna – prvo nanesite malo rumenila i lepo izblendajte da bi se rumenilo blago stopilo sa puderom. Ukoliko niste zadovoljne pigmentacijom, dodajte malo po malo proizvoda dok ne postignete željeni efekat.

Komentari (0)
Loading