Ajlajner u unutrašnjim uglovima oka za efektniji izgled: Viralni bjuti trik kako ga naneti bez greške

Olja Jelić Vesti 15.08.2023 21:54 0

Otkrivamo trik kako doći do savršenog ajlajnera

Devojka

Printscreen/Instagram

Kada je pre skoro deceniju "cat eye" izgled stupio na scenu nismo mnogo znali o iscrtavanju ajlajnera. Brojni tutorijali i saveti koji nisu bili primenljivi na svaki oblik oka – dodatno su otežavali situaciju svima koji su se do tada služili isključivo senkama i forsirali uvek poželjan smokey eye. Međutim, iz godine u godinu šminkerska zajednica sve je dublje zalazila u istraživanja o savršeno izvučenom ajlajneru i postavljanje teorija o različitim linijama na različitim kapcima. Tako smo u nekon trenutku lepili tračice, koristili ukosnice i pokušavali da pronađemo tu skoro pa famoznu liniju oka koju ajlajner slepo treba da prati.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nikki_Makeup (@nikki_makeup)

 

Ključni element za savršeno nanošenje ajlajnera jeste pronalaženje odgovarajuće četkice. Uglavnom su to bile veoma tanke ili pak one koje na samom vrhu imaju neku vrstu „otiska“ i čim biste je prislonili na spoljašnju liniju kapka dobili biste mali trouga koji bi vam značajno olakšao posao. Ali, ni tu se naša drama nije završavala.

Kada smo konačno uvežbali izvlačenje savršeno precizne linije – nešto nam je falilo.

Unutrašnji ajlajner i njegove prednosti

Falio nam je ajlajner u unutrašnjih uglovima kako bi cat eye look bio zaista onoliko mačkast koliko smo priželjkivali. Aleksa Demi i sirena bjuti izgled već postavio određena pravila kada je u pitanju iscrtavanje unutrašnjeg dela oka, ali unutrašnji ajljaner je samo jednostavnija verzija ovog trenda. Ključna razlika jeste pomeranje fokusa na iscrtavanje oštre linije u samim uglovima bez dodatnih „detalja“.

 

 

Društvene mreže još jednom priskaču u pomoći otkrivaju tajnu postizanja mačkastog izgleda i izvlačenja ajlajnera u unutrašnjim uglovima oka. Naime, deo oko nosa blagim potezima zategnite, a zatim strpljivo i sa veoma tankom četkicom pređite na iscrtavanje. Pratite unutrašnju liniju i po vašem obliku izaberite dužinu unutrašnjeg ajlajnera.

Još jednom se pokazalo da su TikTok bjuti trikovi itekako korisni. Mnogim ženama je ovo olakšalo stavljanje ajlajnera. Jednostavno i efikasno, a postiže se efektan izgled. 

 

 

Komentari (0)
Loading