Mukama sa nanošenjem ajlajnera došao je kraj: Poznata šminkerka otkrila je jednostavan trik

Olja Jelić Vesti 25.06.2023 08:00 0

Mukama sa nanošenjem ajlajnera je došao kraj!

Ajlajner

Shutterstock

Nanošenje ajlajnera na spuštene kapke često ume da bude problematično  i ako to ne učinite dobro možete delovati smešno i neuredno.

Šminkerka Kejti Džejn Hjuz pokazuje kako da izvučete savršenu liniju ajlajnerom i napravite „mačje oči“. Mačje oči su klasičan način nanošenja ajlajnera i veoma je popularan jer ističe oči i čini ih izražajnim. Verovatno je to razloga zašto ga žene toliko vole. Međutim, način kako ćete izvući ajlajner zavisi i od vašeg oblika očiju.

 

 

Devojke i žene često izbegavaju nanošenje ajlajnera ako imaju spuštene kapke, a to se dešava uglavnom jer ako povučete ajlajner uz liniju trepavica nećete dobiti laskav rezultat jer se ajlajner skoro i ne vidi. Ipak, to ne znači da ne možete da koristite ajlajner, samo morate da znate kako da ga pravilno izvučete.

Ajlajner

unsplash.com

 

 

Sklonite kosu sa lica i naoštrite meku olovku za oči.

Napravite tačku tamo gde želite da se mačje oko bude istaknuto (ugao mačjeg oka).

Povežite tačku sa mestima gde počinju trepavice i stanjujte liniju otprilike do irisa oka.

Primetićete razliku u izgledau kada skroz otvorite oči i kada gledate dole
Iscrtajte prostor između linija.

Sa četkicom dodatno oblikujte linije i unutrašnji prostor. Ukoliko skinete sloj ajlajnera, ponovite postupak nanošenja između linija.

Da biste se uverili da se ne razmazuje, nežno iscrtajte okvir mačjeg oka tečnim ajlajnerom, a potom pojačajte i ispunjen prostor.

Nanesite maskaru.

Nanošenje ajlajnera više neće biti noćna mora, a napokon ćete imati izgled koji želite. Osim toga, ovakav mejkap ćete lako uklopiti u elegantne kombinacije. Isprobajte ovaj trik i divite se odrazu u ogledalu.

Komentari (0)
Loading