Odri Hepbern je nosila u kultnom filmu: Roze koktel haljina se prodaje za basnaslovnu cifru

Olja Jelić Vesti 09.08.2023 17:33 0

Roze koktel-haljina koju je Odri Hepbern nosila u filmu "Doručak kod Tifanija", biće prodata za 235 000 funti na aukciji na Beverli Hilsu.

Odri Hepbern

Shutterstock

Haljina Odri Hepbern biće puštena u prodaju sledećeg meseca i verovatno biti prodata po basnoslovnoj ceni od 235 000 funti (oko 273 000 evra).

 

 

U septembru će se vintidž dizajnerska haljina pojaviti na aukciji "Julien Auction's Legends: Hollivood & Roialti sale". Aukcija će se održati na Beverli Hilsu u Kaliforniji tokom tri dana.

Jedinstvena svilena haljina je specijalno napravljena za hit film "Doručak kod Tifanija" iz 1961. i prekrivena je zlatnim resama. Haljina je bez rukava, dužine do kolena i ima odgovarajući ružičasti svileni kaiš i široki izrez.

U filmu, Holi Golajtli uparuje haljinu sa žarko ružičastom tijarom za večernji izlazak u Njujork sa bogatim neženjom Hozeom da Silvom Pereirom.

Ružičasta haljina koja je u svoje vreme bila veoma atraktivna, je očuvana, ali i izbledela. Haljinu je poslednji put prodala kuća "Christie" za 150.000 funti 2007. godine.

 

Komentari (0)
Loading