Savršen mejkap: Kako da postignete efekat veštačkih trepavica za nekoliko minuta

Marina Đurđević Vesti 09.08.2023 14:27 0

Jedan od naj bitnijih koraka kada je u pitanju šminka su trepavice

trepavice

Shutterstock

Iz nekog razloga ne možete da nosite veštačke ili vam se prosto ne dopadaju ovi savetiće vam pomoći kako da imate guste, lepe i senzualne trepavice.

Da li ne možete da izađete napolje bez maskare? I želite da vam trepavice budu izražajnije – gušće i duže? Ako je vaš odgovor da, svideće vam se trikovi kojima ćemo vas naučiti, da odmah postignete efekat lažnih trepavica. Mnogo puta dobra maskara nije dovoljna kada želite da maksimizirate dužinu i volumen trepavica. Profesionalni šminkeri imaju više trikova u rukavu za poboljšanje završnih, kratkih ili ravnih trepavica. Sa ovim savetima videćete razliku!

Uvijači za trepavice su nešto što ili volite ili mrzite. Razlog je taj što neke žene nikada nisu naučile da ih koriste iz straha da će povrediti oči. Ne može biti dalje od stvarnosti, ako naučite da pažljivo koristite uvijač za trepavice. Ništa se neće desiti vašim očima, a naravno i vaše trepavice će biti bezbedne. Sve dok uvijač koristite na čistim trepavicama, nikako na maskari.

Kada kažemo da treba investirati u dobar uvijač za trepavice, to zaista i mislimo. Ova spravica može se naći po veoma niskim cenama, ali su obično slabijeg kvaliteta. Trenutno se na tržištu mogu naći odlični uvijači za trepavice vrhunskih brendova. Nađite model koji će uviti i najteže dohvatljive trepavice i koji se prilagođava svim oblicima očiju. Verujte nam na reč, kada isprobate kvalitetan uvijač za trepavice i koristite ga pažljivo, videćete da je pola posla završeno, a vaše trepavice će biti uvijenije nego ikad.

Koristite vodootpornu maskaru

Postoji bezbroj različitih maskara. Neke su fokusirane na produžavanje, druge na dodavanje volumena, a treće na uvijanje trepavica. Bez obzira na vrstu maskare koju najviše volite, preporučujem da za posebne događaje ili kada želite da postignete efekat veštačkih trepavica, odaberete vodootpornu maskaru.

Vodootporne maskare traju tokom celog rada, ne ispiraju se tako brzo i ne osipaju se. Pored toga, sa njima trepavice deluju duže. Preporučujemo da prvi sloj nanesete cik-cak pokretima, pokušavajući da izblendate sve svoje trepavice u različitim pravcima. Drugi sloj maskare nanesete linearno, od korena do vrha, locirajući svaku trepavicu na svom mestu .

Pokušajte da proširite jezičke spoljašnjeg ugla što je dalje moguće. Ovim koracima ćete povećati volumen i dužinu vaših prirodnih trepavica, stvarajući 3D efekat veštačkih trepavica.

Ne sviđaju vam se veštačke trepavice:

Isprobajte češalj za trepavice

To su mali češljevi za trepavice, koji se koriste za uklanjanje grudvica i viška proizvoda s trepavica. Umesto da se postigne veći volumen, grudvice čine da trepavice izgledaju teške i zasićene. Za efekat veštačkih trepavica, želimo da trepavice izgledaju duge i pune, a ne guste ili da imaju grudvice.

Da biste to izbegli, preporučujem vam da nakon prvog sloja maskare koristite češalj kako biste uklonili višak proizvoda s trepavica i pomogli u njihovom definisanju. Nakon drugog sloja maskare, ponovite postupak i ponovo provucite češalj tako da svaka trepavica ostane na svom mestu. Za kraj možete ostaviti češalj na svakom kapku oko 10 sekundi kako bi se trepavice što bolje uvile.

Komentari (0)
Loading