Greške u mejkapu mogu vas učiniti starijim: Evo kako se pravilno koristi korektor

Marina Đurđević Vesti 06.08.2023 18:45 0

Većina žena korekrtor ne koristi za podočnjake, a to je jedna od velikih grešaka

šminkanje

Shutterstock

Većina žena korekrtor ne koristi za podočnjake, a to je jedna od velikih grešaka. Čak i ako nemate stalno tamnije kolutove ispod očiju, korektor treba da imate u neseseru bar za one dane kad ste umorniji nego inače.

Takođe, korektor dobro dođe da prekrijete staračke fleke, pigmentacije i crvenilo koje vam se, eventualno, pojavilo na licu. Zahvaljujući gustini, on će mnogo bolje "izbrisati" sve ove nesavršenosti nego puder.

Moda nalaže i da se malo jače naglase jagodice, pa korektor možete da koristite i umesto hajlajtera dovoljno je nekoliko tačkica koje ćete pažljivo izblendati. Pored jagodica, možete ga naneti i na samu sredinu nosa, kao i iznad samog središta gornje usne.

Kad je reč o primarnoj funkciji korektora, tajna njegove primene je u količini i mestu nanošenja. Kod prvog, ne smete preterati, jer će se sav višak brzo skupiti u borama.

Što se tiče samog mesta, najbolje je da počnete kod unutrašnjeg dela oka, a samo malu količinu razmažete blagim tapkanjem vrhom domalog prsta, sve do spoljašnjeg. I ne samo to! Mnogim ženama uopšte nije potrebno da mažu korektor na spoljašnji ugao podočnjaka.

Najtamnija je koža obično na unutrašnjem, a dodatno treba obratiti pažnju na unutrašnju stranu korena nosa. Tu često ostane taman deo, a komotno se može staviti korektor, jer bora gotovo da i nema, čak ni u poznijim godinama.

Konačno, korektor treba uvek setovati. Za to koristite najfiniji puder, možete i bezbojan, a isprobajte da li vam više odgovara četkica, sunđer ili jastučić iz pudrijere.

Nemojte se odmah obeshrabriti ako korektor "iz prve" ne izgleda kako ste zamislili. Potrebno je malo vežbe, kao i potraga za odgovarajućim proizvodom za vaš kvalitet kože. 

Komentari (0)
Loading