Trik zbog kog će svi misliti da ste radili usne: Tajna je u konturisanju uz pomoć neočekivanog proizvoda

Olja Jelić Vesti 26.07.2023 21:50 0

Ukoliko ne želite da filerima povećate usta, ali želite da izgledaju tako, isprobajte viralni trik koji daje volumen u trenu.

Usne

Printscreen/Instagram

Pune, zavodljive usne sad su mnogih žena. Neke ih prirodno imaju, dok druge, koje priroda nije "nagradila" pokušavaju da ih dobiju filerima ili šminkom. Međutim, ideja da vam neko bocka usne i ubrizgava različite materijale ne dopada se svima, zbog čega nade polažu u omiljene proizvode poput karmina i olovaka. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by elsa❤️ (@hoskelsa)

 

Poslednjih dana, među trendseterkama posebno je popularan trik koji instant daje plump efekat i to u par poteza, a sama tehnika je toliko jednostavna da je mogu izvesti i apsolutni početnici u šminkanju. 

Reč je o triku sa omiljenim kremastim proizvodom za konturisanje, a rezultati su takvi da nema šanse da vas ne ubede da ovoj tehnici date makar jednu šansu. Šta je potrebno za viralni trik za punije usne:

Proizvod za konturisanje (tečni, kremastili ili u stiku)

Omiljena nude olovka za usne

Nude karmin

Sjaj za usne - providni ili u nude nijansi 

Nekoliko je koraka kako da dođete do šunijih usana.

Konturišite usne

Četkicom ili stikom pređite preko ivica usana i malo iznad prateći oblik slova "M", odnosno naglašavajući Kupidonov luk iznad gornje usne.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by elsa❤️ (@hoskelsa)

 

Jedino je bitno da zapamtite da sama nijansa proizvoda za konturisanje ne sme da bude pretamna već da je za par nijansi tamnija od vašeg tena. Takođe, preporuka je da birate nijanse koje su bronzanije, a  ne one koje vuku na narandžasto, kao i da izbegavate proizvode za konturisanje koji sadrže sjaj.

Dobro izblendajte

Jako je bitno da dobro izblednate proizvod kako ne biste izgledali musavo.

Dodatno konturišite iznad gornje i donje usne

Kada ste izblendali proizvod, dodajte manju količninu tačno ispod donje usne i malo iznad gorenje. Ovo će vam dati taj plump, izraženi efekat

Oivičite usne olovkom

Sada je na redu olovka, a sama boja bi trebalo da bude za par nijansi tamnija od prirodnog tona usana. Olovku povlačite tik iznad ivice usana.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beaubble (@beaubble)

 

Nanesite karmin

Sledi karmin u omiljenoj nude nijansi, a najbolji efekat dobićete sa semi-mat teksturama.

Nanesite sjaj na sredinu usana

Ovaj korak je opcioni, ali vam može pomoći da dobijete look koji želite. "Caka" je da sjaj za usne ili karmin sa sjajnom ili shimmer završnicom nanesete na sredinu usana i utapkate prstima. Na ovaj način vaše usne dobiće više volumena u središnjem delu i efekat će biti potpuniji.

Komentari (0)
Loading