Želite pune usne kao Merlin Monro? Glumica je koristila ovaj trik decenijama pre hijaluronskih filera i provereno radi posao

Jelena Vukelić Vesti 13.09.2023 09:48 0

Ovaj trik je glumica koristila pre pojave hijaluronskih filera

Marilyn Monroe

Profimedia

Merilin Monro, legendaran filmski ikona, bila je poznata ne samo po svom talentu za glumu već i po izvanrednoj lepoti i stilu koji je očaravao svet. Jedan od njenih prepoznatljivih atributa bile su puna, senzualna usta, koja su stvarala moćnu iluziju, iako tada nije postojala mogućnost korekcija filerima.

Umesto savremenih metoda, Merilin je na jednostavan način postizala ovaj efekat uz pomoć šminke, a mi otkrivamo njenu tehniku korak po korak.

Prvo je koristila tamnu olovku za usne, obično u vrlo tamnoj nijansi između ljubičaste i bordo boje. Pažljivo bi povukla tanak trag preko ivice usana.

Zatim bi prešla sa tamne olovke na svetliju crvenu nijansu, čime bi stvorila iluziju dubine i punoće usana.

Naredni korak je bio popunjavanje usana svetlijom crvenom olovkom, koja je bila intenzivna i mat, u boji trešnje.

Nakon toga, koristila bi četkicu da nanese malo po malo karmina preko crvene olovke na usnama, čime bi dodatno naglasila punoću i oblik.

Kako bi usne izgledale još punije, stavljala bi blagi hajlajter na Kupidonov luk.

Na kraju, sve bi završila nanošenjem providnog balzama za usne, koji bi istakao prirodan sjaj.

Ovaj genijalni trik omogućavao joj je da ima pune usne koje su postale njen zaštitni znak, bez potrebe za modernim estetskim zahvatima. Njen stil ostaje inspiracija mnogim ženama i danas.

Komentari (0)
Loading