A svi su joj se smejali pre 26 godina: Legendarna haljina Nikol Kidman zauvek je promenila kruta pravila na crvenom tepihu

Jelena Vukelić Vesti 21.06.2023 19:53 0

Na samom početku karijere niko nije mogao da pretpostavi da će australijska glumica Nikol Kidman postati modna ikona

A svi su joj se smejali pre 26 godina: Legendarna haljina Nikol Kidman zauvek je promenila kruta pravila na crvenom tepihu

Shutterstock

Tokom godina promenila je stil i postala pravi miljenik modnih stručnjaka, koji cene to što je neustrašiva pri izboru odeće. Mnogima se ne dopadaju haljine u kojima se pojavljuje na svečanim događajima, ali nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Njen izlazak na crveni tepih na dodeli Oskara 1997. i danas se pamti. Nikol je za tu priliku nosila legendarnu svilenu zelenu haljinu Džona Galijana, koja je naišla na žestoke i podeljene reakcije. U tom trenutku, modni svet kao da još nije znao šta da misli o Galijanu, koji je tada predstavio svoju prvu haute couture kolekciju za modnu kuću Dior. Nikol mu je poklonila poverenje i nije se mešala u izradu haljine, a činjenica da je supruga tadašnje najveće svetske filmske zvezde nosila njegovu haljinu pretvorila ga je u kralja crvenog tepiha.

S druge strane, Nikol se nakon dodele našla na listama najgore obučenih dama na dodeli Oskara, a najviše kritika dobila je zbog boje haljine.

- Nikol! Dođi i reci mi zašto nosiš tako ružnu boju! Mrzim tu boju, muka mi je od nje, bez suzdržavanja je vikala na nju komičarka Džoan Rivers, koja se proslavila beskompromisnim ismevanjem stajlinga poznatih. Međutim, čak je i njena ćerka Melisa, koja je sa njom kritikovala glumicu, na kraju priznala da je to prvo pravo haute couture izdanje na crvenom tepihu.

Danas se haljina smatra jednom od najuticajnijih i zauvek je promenila kodeks oblačenja na crvenom tepihu. Nikol je otvorila vrata svim ljubiteljkama mode koje su želele da eksperimentišu i izaberu nešto što do sada nije viđeno, umesto tradicionalnih haljina u klasičnim bojama.

 
Komentari (0)
Loading