Kako da izbegnete razmazivanje šminke tokom dana? Najčešće greške koje žene prave, pa im mejkap tokom leta izgleda neuredno

Vesti 20.06.2023 14:58 0

Da biste izbegli razmazivanje šminke tokom dana, ključno je da se pridržavate pravilne pripreme kože, koristite odgovarajuće proizvode za svoj tip kože, pravilno dozirate šminku, fiksirate je i izbegavate dodirivanje lica

devojka

Shutterstock

 

Da li ste se ikada suočili sa problemom razmazane šminke tokom dana? Većina žena se suočila sa ovim izazovom, ali ne brinite, postoji rešenje! U ovom članku otkrijte najčešće greške koje žene prave prilikom nanošenja šminke i saznajte kako da sprečite razmazivanje šminke tokom celog dana. Uz naše savete, vaša šminka će ostati sveža i besprekorna.

Nepravilna priprema kože:

Ključ za dugotrajnost šminke je dobra priprema kože. Prvo, temeljno očistite lice i hidrirajte kožu odgovarajućom hidratantnom kremom. Ne zaboravite koristiti primer koji će pomoći u stvaranju glatke podloge za šminku.

Preterana količina proizvoda:

Preterivanje sa količinom šminke može dovesti do bržeg razmazivanja. Prilikom nanošenja tečnog pudera, korektora ili ruža, koristite manju količinu proizvoda i postepeno ga nadogradite po potrebi.

Nedovoljna fiksacija šminke:

Fiksiranje šminke je ključno za njenu dugotrajnost. Nakon nanošenja šminke, ne zaboravite koristiti fiksator u spreju koji će pomoći da se šminka setuje i ostane na mestu tokom celog dana.

Nepravilan izbor proizvoda za tip kože:

Svaki tip kože zahteva posebnu pažnju prilikom izbora šminke. Ako imate masnu kožu, birajte proizvode koji su matirajući i dugotrajni. Za suvu kožu, odaberite hidratantne formule koje će održati vlagu u koži.

Dodirivanje lica tokom dana:

Često dodirivanje lica može izazvati razmazivanje šminke. Izbegavajte diranje lica rukama i koristite papirne maramice ili blotting papir kako biste uklonili višak masnoće sa kože.

Komentari (0)
Loading