One zatežu i PODMAĐUJU: Tri maske koje možete da napravite kod kuće i uštedite novac

Vesti 11.06.2023 16:27 0

Mnoge žene će se složiti da je najbolja vrsta nege prirodna nega

maska

Shutterstock

Dobro odabrani prirodni sastojci odlični su borci protiv starenja kože. Ove maske su preporuka upravo za to  

Lekovito bilje može pomoći u lečenju kožnih bolesti, a prirodne maske pogotovo pomažu kod smirivanja upala. Pravi sastojci, osim što kožu umiruju, imaju pozitivan učinak i na njen izgled, odnosno mogu da umanje bore. Ove su tri maske  upravo za to.

1. Maska od meda

Kašiku meda pomešajte sa kašikom jogurta i , kašikom limunova soka i prstohvatom cimeta. Kako biste lakše pomiešali sastojke, možete dodati i malo tople vode. Masku nanesite na lice i ostavite desetak minuta pa isperite mlakom vodom. Nanosite tri puta tjedno. Pomaže koži da se nahrani i čisti je od mrtvih stanica pa koža postaje otpornija na stvaranje bora.

2. Maska od maslinovog ulja

Maslinovo i bademovo ulje najpoznatija su ulja koja se rado mažu na lice jer potiču zatezanje kože i hrane je vitaminima A i E, borcima protiv slobodnih radikala i starenja kože. Možete naneti čisto maslinovo ulje na lice i vrat (i na celo telo!), a možete ga pomešati i s malo meda i nekoliko kapi glicerina.

3. Maska od piskavice

Sameljite šaku svežeg lista piskavice i pomešajte ga s malo vode, nekog ulja za lice ili meda da dobijete pastu. Nanesite na lice i ostavite da deluje preko noći. Ujutro isperite. Lekovita biljka piskavica blagotvorno deluje na kožu sklonu aknama, ali i na suvu kožu sprečavajući preranu pojavu bora.

Komentari (0)
Loading