Brze frizure za prljavu kosu, kad ne stignete da je operete: Izgledaćete kao da ste izašle iz salona i to u rekordnom roku

Olja Jelić Vesti 03.06.2023 08:00 0

Ukoliko ne možete da stignete da operete kosu, a pripremate se za važan sastanak ili događaj – nemojte paničiti! U nekoliko poteza ćete imati sjajnu frizuru.

Brze frizure za prljavu kosu, kad ne stignete da je operete: Izgledaćete kao da ste izašle iz salona i to u rekordnom roku

Printscreen/TikTok

Prljava kosa često može pokvariti celokupan izgled, a nije baš lako uvek imati čistu i zanosnu kosu. Ponekad, naročito ako nam se kosa brzo masti, čak, iako smo je oprali prethodno veče, ona izgleda prljavo i neuredno. Ako je uz to još i duga, to će zahtevati dosta vremena i truda, a poznato nam je da je u savremenom svetu vreme problem broj jedan.

Uz pomoć malih saveta i nekih laganih trikova više nećete morati da se mučite sa prljavom kosom!

 

 

1. Natapirajte koren

Ako želite da se suprotstavite prljavoj, masnoj kosi, pomoću šnale povucite gornji deo kose unazad, natapirajte koren kose, a zatim naprskajte lak za kosu. Ostavite kosu dok se spremate (najmanje 10 min), a zatim skinite šnalu sa kose i provucite prste kroz pramenove da se odvoje. To će vam pomoći da dobijete na volumenu i podignete koren kose, dajući joj izgled svežije kose.

2. Niska punđa

Ova frizura idealna je za prljavu kosu. Povucite kosu unazad i uvijte je u manju punđu na potiljku. Zakačite običnom šnalom, štipaljkom i imaćete zavodljiv i drugačiji izgled za tili čas. Vaša kosa neće izgledati prljavo već uredno i zategnuto, baš kao da ste tako i želeli.

 

 

3. Prebacite kosu na stranu

Ovo je definitivno najlakši i najbrži način za maskiranje prljave kose. Jednostavno prebacite kosu sa jedne strane na drugu i naprskajte malo laka, kako vam se ne bi vraćala. Izgledaćete zavodljivo, divlje i nimalo neuredno. Svakako, dobićete lepu promenu bez naznaka prljave kose.

4. Iskoristite trake za kosu

Obzirom da se prljava i neuredna kosa najviše primećuje na samom korenu, koji dobija slepljen i aljkav izgled, jednostavno ga pokrijte trakom ili maramom. Marame u kosi su odličan modni dodatak, koji vam daje šik i moderan izgled. Izaberite maramu ili trakicu u zanimljivom dezenu i dodajte novu dimenziju vašoj frizuri. Rezultat je trendi i svež izgled koji zavodi.

5. Rajf pletenica

Ispletena kosa uz vrh glave u oreol će delovati kao savršeni pokrivač za prljav koren. Izvucite nekoliko pramenova oko linije upletene kose kako biste omekšali stil i spremni ste za nove izazove. Pletenice su uvek u modi i uvek jedinstvene, stoga igrajte se i istražite koja vama najbolje pristaju.

Brze frizure za prljavu kosu, kad ne stignete da je operete: Izgledaćete kao da ste izašle iz salona i to u rekordnom roku

Printscreen/ TikTok

 

6. Konjski rep

Definitivno konjski rep nikada ne izlazi iz mode. Brzo se pravi i odličan je za prikrivanje prljave kose. Jednostavno prebacite kosu napred i malo natapirajte koren, a onda je vežite u visoki konjski rep. Izgledaćete sveže, zadovoljno i slobodno, a uz neki adekvatan dodatak ova frizura može biti zaista elegantna.

Komentari (0)
Loading