Kremom za sunčanje je 40 godina mazala lice, a preskakala vrat: Posledice su jezive i izazivaju nemir

Vesti 28.05.2023 14:50 0

Ova priča nam pruža jasan podsetnik da je zaštita od sunca neophodna tokom cele godine. Redovna upotreba kreme za sunčanje, uz nošenje šešira i odeće sa UPF zaštitom, može nam pomoći da sačuvamo zdravlje i lepotu naše kože

Kremom za sunčanje je 40 godina mazala lice, a preskakala vrat: Posledice su jezive i izazivaju nemir

Shutterstock

 

Priča o 92-godišnjoj ženi koja je godinama koristila kremu za sunčanje samo na licu, a zanemarila zaštitu vrata, nedavno je postala viralna na društvenim mrežama. Fotografija ove žene jasno prikazuje razliku u stanju kože između mesta gde je koristila kremu sa zaštitnim faktorom i mesta gde nije. Ovaj primer je još jedan podsetnik koliko je izlaganje suncu bez odgovarajuće zaštite štetno za našu kožu.

 

 

Fotografija je prvobitno objavljena u časopisu Evropske akademije za dermatologiju i venerologiju kao deo izveštaja o raku kože i starenju. Ona služi kao snažan dokaz efekata sunčevog zračenja na kožu tokom dužeg vremenskog perioda.

UV zračenje, koje dolazi od sunca i veštačkih izvora poput solarijuma, može ozbiljno oštetiti naše kožne ćelije i uzrokovati nepovratne promene boje kože, stvaranje bora i druge vidljive znakove starenja. Osim toga, izlaganje UV zračenju je i glavni uzrok raka kože.

Dermatolozi su istakli važnost upotrebe krema za sunčanje kao ključnog koraka u zaštiti kože od štetnih efekata sunčevog zračenja. Čak i tokom zime i oblačnih dana, UV zračenje je prisutno i može oštetiti našu kožu. Zato je važno svakodnevno nanositi kremu za sunčanje na lice, vrat i sve druge delove kože koji su izloženi suncu.

Ova priča nam pruža jasan podsetnik da je zaštita od sunca neophodna tokom cele godine. Redovna upotreba kreme za sunčanje, uz nošenje šešira i odeće sa UPF zaštitom, može nam pomoći da sačuvamo zdravlje i lepotu naše kože. Ne zaboravite da pravilna zaštita od sunca nije samo estetska briga, već i ključni korak u održavanju zdravlja kože i prevenciji ozbiljnih bolesti poput raka kože.

Komentari (0)
Loading