"Tečno zlato" kao tajna prelepe kose marokanskih žena: Slavna Žade uz ovaj sastojak ima dugu i negovanu kosu!

Vesti 25.05.2023 14:10 0

Oduvek nas je oduševljavala kosa marokanskih žena. Duga, gusta, negovana. Reč je o krajnje jednostavnom "tečnom zlatu" - arganovom ulju. Zbog svog bogatstva i korisnih nutrijenata i antioksidansa povoljno utiče na negovan izgled kože i kose.

Kosa

Printscreen/Instagram

Arganovo ulje je izuzetno moćno hidrantno sredstvo, a poznato je i po svom anti ejdž učinku.

Daje koži mladalački sjaj, smanjuje vidljivost bora, vraća koži elastičnost i čini je punijom i mekšom. Ujedno, arganovo ulje je i najveći prirodni izvor vitamina E, koji obezbeđuje mladolik izgled lica.

 

 

Lagano je i veoma brzo se upija, zbog čega spada u "suva ulja" koja ne stvaraju osećaj težine. Koristi se tako što se stave dve kapi na čistu vlažnu kožu ujutru i uveče.

Arganovo ulje u nezi kose

Zbog svog sastava i efikasnih rezultata primene, arganovo ulje je jedno od najpoželjnijih sastojaka u proizvodima za negu kose.

Kosa

Shutterstock

 

Upravo ovo ulje je oduvek deo bjuti rutine marokanskih žena, a koriste ga tako što ga nanesu posle pranja, kada je kosa još mokra.

Arganovo ulje pomaže da se kosa brže osuši i raščešlja, a može da se nanese i na sam koren, radi rasta i sjaja. Ako vam je potrebna dodatna nega, možete da ga stavite i na potpuo osušenu kosu.

Maska sa arganovim uljem za brži rast kose

Potrebno je:

- 1 kašika čistog arganovog ulja

- 1 kašika meda

- 2 kašike maslinovog ili kokosovog ulja

Kašiku arganovog ulja, pomešajte sa jednom kašikom meda i dve kašike maslinovog ili kokosovog ulja. Sve sastojke izmešajte u blenderu. Ulje prethodno možete i da zagrejete.

Ulje lavande

Shutterstock

 

Nanesite ga na kosu, masirajući teme glave nežnim pokretima prstiju. Na glavu stavite kapu za tuširanje ili peškir kako bi se toplota zadržala što duže. Ostavite masku da deluje oko pola sata, a nakon toga je operite šamponom.

Komentari (0)
Loading