Najefikasnija anticelulit masaža koju možete sami uraditi: Koža će vam biti sjajna i zategnuta!

Vesti 18.05.2023 08:00 0

Sredina maja je pravo vreme da krenete u borbu protiv celulita.

Celulit

Shutterstock

Pitanje je dana kada ćemo uskočiti u prozračnije modne komade, kao i one koji otkrivaju malo više kože. Visoke temperature zapravo prve otkrivaju da nismo baš vodili računa o ishrani tokom zime, a kao najdelikatnije mesto se izdvajaju butine, gde je gotovo nemoguće ne primetiti celulit.

koža

Shutterstock

 

Iako je celulit normalna pojava i svaka žena ga ima, s druge strane, volele bismo da njegovu vidljivost svedemo na minimum. Bez obzira na njegovu prirodnu sklonost, njegovoj vidljivosti doprinosi i nedostatak fizičke aktivnosti. Takođe, celulit nije uzrokovan samo hormonskim disbalansom i lošom ishranom, već i problemima sa cirkulacijom krvi i limfe i povećanom količinom toksina u masnom tkivu. Izbegavanje toksina je prilično teško jer su svuda oko nas; u vazduhu, plastici, aditivima u hrani i sl., te su delimično odgovorni za njegovu vidljivost.

Možda je lakše prepustiti uklanjanje celulita efikasnim proizvodima za negu kože, ali najbolji rezultati se mogu postići redovnim masažama. Masaža koja se izdvojila kao najefikasnija je 'cupping', a reč je o tretmanu koji trenutno poboljšava cirkulaciju krvi i smanjuje vidljivost celulita.

Najefikasnija anticelulit masaža koju možete sami uraditi: Koža će vam biti sjajna i zategnuta!

Shutterstock

 

Kako se izvodi cupping masaža?

Sve što vam je potrebno za ovu masažu je da udobno sednete ispred televizora i prolazite silikonskom čašicom preko celulita stvarajući vakuum. Čašicom klizite po celoj površini kako biste razgradili masne naslage, a osim što ćete podstaći proces detoksikacije, istovremeno ćete zategnuti kožu i učiniti je glatkom. Tretman je bezbolan, a rezultati se primećuju u kratkom roku.

 

 

Pored redovne masaže, koju bi bilo idealno paktikovati jednom do dva puta nedeljno, važno je da vodite nešto aktivniji život i pazite na ishranu. Samo takvom kombinacijom možete uspešno ukloniti sav celulit, kao i sprečiti njegovo vraćanje!

Komentari (0)
Loading