Pojedite bananu i NE BACAJTE koru: Iskoristite je za lice, podmladićete kožu

Vesti 12.04.2023 15:10 0

Ne samo da je konzumiranje banane važno i korisno za vaše celokupno zdravlje, već je veomo efikasno možete koristiti na koži kao prirodnu masku za lice

Pojedite bananu i NE BACAJTE koru: Iskoristite je za lice, podmladićete kožu

Shutterstock

 

Zbog čega veliki broj dama koristi koru od banane za lice i zašto je domaća maska sa korom od banane za lice dobra za vašu kožu?

  • Banana sadrži hranljive materije za vašu kožu
  • Vitamin A pomaže kod tamnih mrlja i fleka na licu
  • Vitamin B odlaže starenje, smanjuje suvoću vaše kože, vlaži i olakšava kožu
  • Vitamin E radi kao „zaštitnik“. Suzbija oštećenja slobodnih radikala, povećava otpornost na sunčave zrake, sprečava i smanjuje pojavu bora
  • Kalijum rešava problem suve kože, vlažeći i hidrirajući kožu vašeg lica

U kombinaciji sa drugim moćnim hranljivim sastojcima, iz drugih prirodnih sastojaka, možete napraviti efikasne maske za lice za zaštitu vaše kože, koristeći koru od  banane za lice. One mogu pomoći u rešavanju različitih problema sa kožom, kao što su borba protiv bora, uklanjanje bubuljica, posvetljavanje kože i još mnogo toga.

Maska od kore banane za borbu protiv bora

Sastružite unutrašnji deo kore banane i pomešajte sa malo jogurta i sokom od pomorandže. Ovako dobijenu sjajnu masku, u debelom sloju premažite preko celog lica. Pazite na deo oko očiju. Ostavite da stoji na licu oko pola sata, a zatim isperite toplom vodom.

Komentari (0)
Loading