Kada imamo STOMAČNE PROBLEME pijemo ovu TABLETU, ali postoji jedan TRIK sa njom: Ako je koristite na OVAJ NAČIN - PODMLADIĆETE SE

Vesti 24.11.2021 14:09 0

Dobre bakterije, pored stomačnih problema, rešavaju i probleme na licu tako što sprečavaju razvoj infekcije i jačaju prirodnu barijeru kože

Kada imamo STOMAČNE PROBLEME pijemo ovu TABLETU, ali postoji jedan TRIK sa njom: Ako je koristite na OVAJ NAČIN - PODMLADIĆETE SE

Shutterstock

 

 

Da probiotici uspostavljaju ravnotežu dobrih bakterija u crevnoj flori i tako je čuvaju, zna se odavno. Međutim, s vremenom se otkrivaju i njihova nova blagodetna svojstva po organizam, pa su tako postali i deo svakodnevne nege kože lica.

Kako vremenske prilike štete koži, ona postaje tanja, pogotovu epiderm, i narušava se prirodni pH kože. Tako bakterije prodiru u dublje slojeve kože i prave probleme. Tu na scenu stupaju probiotici. Ove dobre bakterije mlečene kiseline osnažuju prirodnu barijeru kože, bore se protiv upalnih procesa i pomažu suvoj koži da se ponovo hidrira. I da ne zaboravimo – imaju i antiejdž dejstvo.

Krema, serum, losion

Kako su otkrivena sva dobra svojstva probiotika u nezi kože, tako smo dobili i široku lepezu proizvoda poput maski, seruma, pudera, krema i losiona sa ovom namenom. Nama su najinteresantnije kreme i serumi.

Pored krema, koje su gušće, postoje i probiotski serumi lakše strukture. Oni su nešto skuplji, ali sadrže veću koncentraciju probiotika. Lakše se upijaju, treba im oko pola sata za to.

Rezultati krema sa probiotikom vide se već nakon par dana.

Probiotske kreme i serumi nanose se na suvo lice, za razliku od nekih preparata koji idu na vlažno. One uvek sadrže i druge sastojke, pa su im prednosti veće. Obratite pažnju šta sve sadrži krema koju izaberete. Ali za koju god da se rešite, znajte da su namenjene i suvoj koži koju hidriraju, osetljivoj koju umiruju, kao i masnoj, na kojoj sprečavaju upale nastale usled bubuljica ili leče već postojeće.

Uz to, probiotici iz krema potpomažu proizvodnju kolagena, čime se koža regeneriše. Održavajući ravnotežu zdravih bakterija u telu, probiotici utiču na održavanje zdravlja.

Komentari (0)
Loading