Ana, Maja Berović i Anastasija mogu da vam budu UZOR za NOVOGODIŠNJI "mejkap": Dajemo vam TOP TRI oružja za savršen izgled, svi će da gledaju u vas

Vesti 31.12.2022 13:00 2

Ushićeni smo i pitamo se kako bi trebalo da izgledamo, šta da obučeno, kakva da nam bude šminka za Novu godinu?

Ana, Maja Berović i Anastasija mogu da vam budu UZOR za NOVOGODIŠNJI "mejkap": Dajemo vam TOP TRI oružja za savršen izgled, svi će da gledaju u vas

Printscreen/Instagram

Vreme praznika zapravo je pravo vreme da izađemo iz zone komfora, naročito kada je šminkanje u pitanju. Radnim danima nosimo svedeniji make up, što zbog okolnosti i situacije, što zbog toga što ne stižemo preterano da se doterujemo.

Zato su praznici vreme kada možemo da se opustimo i kada natenane možemo maltene profesionalno sebe da našminkamo. Potrebno je malo strpljenja da sve bude kao na Instagramu.

1. Kako našminkati oči za Novu godinu

 

 

Jedan od veoma važnih segmenata svake šminke, bilo da je novogodišnja ili svakodnevna, jesu oči. Kada su oči lepo našminkane, onda je celokupni make up podignut na viši nivo.

Ana Nikolić je na ovoj fotografiji pokazala kako to može da izgleda savršeno i zavodljivo, a opet dosta umereno. Ovakav look je najlepši na svetlim očima, ali i devojke koje imaju braon oči, mogu ovakvom šminkom lepo da ih istaknu.

Krenite od podloge za senku. Ona će šminku držati duže na očima. Zatim, krenite od neke bele – bež senke, koja će biti podloga. Nju nanesite na ceo očni kapak, zato što ćete na nju nadograđivati dalji make up. Naročito lepo iscrtajte deo ispod obrva. Izvucite belom senkom jer na taj način, obrva će izgledati savršenije, kao i vaša šminka.

Potom nanesite neku tamnu senku u uglove očiju i okruglom četkicom ublendajte sve to lepo. To može biti crna, braon ili tamnosiva senka, koja će očima dati potrebnu dubinu, a šminki upečatljiviji izgled.

2. Kako našminkati usne za Novu godinu?

 

 

Pored očiju, najupečatljiviji deo lica, koji mora biti savršeno našminkan su usne.

Ako nemate pune usne, verovatno vas zanima kako da usne deluju punije? Odgovor možete naći u adekvatnom izvlačenju kontura usana, a možete i u prirodnim balzamima za trenutno puniji efekat usana, kao što je to uradila Anastasija Ražnatović.

Kada odaberete savršenu nijansu, u skladu sa kombinacijom, a predlažemo da budete hrabri, pa da to budu neke crvene nijanse karmina ili bar neke tamnije, onda uzmite i olovku u istoj boji.

Prvo njome iscrtajte usta, a zatim popunite karminom one delove koje niste olovkom za usne i lepo razmažite. Ako želite poseban glamur i sjaj, onda možete preko karmina naneti i sjaj za usne, za savršen efekat.

3. Kako uraditi konture lice i bronzer?

 

 

Kada ste naneli puder i korektor, onda ste stigli na pola puta sređivanja tena jer su sledeće na redu konture. Poslednjih godina se dosta potencira na tome prilikom šminkanja i sa pravom pojedini šminkeri misle da konture mogu značajno da promene izgled lica.

Biće vam potreban bronzer, rumenilo i hajlajter. Na fotografiji Maje Berović se vide jasno iscrtane konture. Naglašene su jagodice, a to daje vrlo zavodljiv izgled.

Ten smo poprilično matirali. Ako niste zadovoljni koliko vam je ten mat, možete proći puderom u kamenu još jedanput preko lica, a može vam poslužiti i magnezijumovo mleko, pošto ono savršeno matira izuzetno masnu kožu.

BONUS VIDEO - Ispovest Velke Gelić, majke koja je sinu dala svoj bubreg

 

 

Komentari (2)
Loading
zora
13.12.2022 17:03

Odakle vam ideja da ono sto stoji njima stoji nekom drugom? Drugo, ko vam kaze da sve devojke idu na maskenbal?

Pero
13.12.2022 17:29

A ako dodjete"gole",pod uslovom da imate atribute za pokazivanje sminku niko nece ni videti