Rešite problem ISPUCALIH USANA: Zima ide, skupi melemi vam nisu potrebni, pomoć ćete dobiti direktno IZ KUHINJE

Vesti 27.10.2021 09:58 0

Pružite im negu i dovoljno hidratacije

Rešite problem ISPUCALIH USANA: Zima ide, skupi melemi vam nisu potrebni, pomoć ćete dobiti direktno IZ KUHINJE

Shutterstock

 

Stižu nam sve hladniji dani.

A osim same hladnoće, sa sobom donose i određene probleme.

Jedan od njih jeste ispucala i oštećena koža.

Ovo se posebno odnosi na predeo usana.

A da biste izbegli peckanje i bolne, ispucale usne, primenite ove jednostavne i prirodne trikove.

Šia puter
Šia intenzivno hrani kožu, a najbolje deluje na ispucalim područjima. Šia kožu hidrira. Ovaj puter je prepun vitamina koji leče i hrane kožu. Redovno ga koristite, utrljajte na usne ujutru i uveče i nećete imati probleme.

Šećer
Piling je, za meke i nežne usne, jako važan, a šećer je odličan i potpuno prirodan način za piling usana. Međutim, ako trik sa šećerom koristite prečesto, možete da prouzrokujete iritaciju kože. Pronađite piling koji sadrži šećer, ili ga napravite sami kod kuće mešanjem šećera i ulja.

Krastavac
Ako su vam usne suve, svež krastavac će ih uspešno “umiriti”. Kupite balzam koji sadrži ekstrakt krastavca ili ga napravite – uzmite svež krastavac, nasecite kriške i ostavite ih da deluju desetak minuta.

Kokosovo ulje
Ukoliko koristite kokosovo ulje, usne će vam biti meke, a ispucala područja će se brzo oporaviti. Odlična stvar je i ta što ga je dovoljno naneti jednom dnevno. Kokosovo ulje koristite za posebno hladne dane – nanesite tanak sloj ulja na područje usana i izbegavajte oblizivanje.

Aloe vera
Aloe vera je odlično lekovito sredstvo koje superbrzo oporavlja kožu. Aloja je odlična za ispucale usne, jer hladi kožu. Ispucale usne obično peckaju i bole, a nanošenjem aloe vere ćete osetiti olakšanje.

 

Komentari (0)
Loading