Moguće je imati KOSU punu VOLUMENA: Trik koji NE košta ni DINARA, a odmah ćete videti REZULTAT

Vesti 28.09.2022 13:40 0

Frizer otkriva kako da se ošišatate ukoliko želite da vaša kosa ima više volumena.

Moguće je imati KOSU punu VOLUMENA: Trik koji NE košta ni DINARA, a odmah ćete videti REZULTAT

Shutterstock

Slojevi u kosi dvosekli su mač - mogu izgledati fantastično ili pokvariti frizuru, a čak se i najveći profesionalci ponekad muče kako bi postigli savršenu ravnotežu. Međutim, ove sezone ističe se jedan trend za koji frizeri kažu da donosi teksturu i sjaj, bez rizika da frizura izgleda kao loša izvedba fudbalerke.

Reč je o tzv. "unutrašnjim" slojevima koji u kosi stvaraju dinamiku, bez da se pritom menja dužina kose. Poznati frizer Sel Salkedo za "Glamour" pojašnjava da dužina ostaje, a menja se dinamika kose. Unutrašnji slojevi praktični su jer kosi daju volumen i oblikuju je iznutra prema napolju. To znači da uklanjaju prekomernu težinu u kosi, čineći je manje teškom, ali u isto vreme veoma voluminoznom.

Tradicionalni slojevi u kosi stvaraju volumen, pogotovo na vrhu glave, a unutrašnji su slojevi posebni po tome što smanjuju težinu duge kose i dodaju joj teksturu, no na kosi ne stvaraju nikakvu "masu" pa je rezultat kosa uravnoteženog volumena.

 

 

Prednost unutrašnjih slojeva je što kosi pružaju živost i volumen, a da pritom ne diraju dužinu pa je idealna za one koji žele poboljšati izgled kose, ali bez drastičnih promena. Još jedna prednost je i ta što se unutrašnji slojevi lako održavaju pa kosu možete sušiti i na vazduhu i postići željeni efekt jer će prirodna tekstura doći u prvi plan.

Frizeri kažu kako su unutrašnji slojevi idealni za osobe s gustom kosom - na prvi pogled mogu biti potpuno nevidljivi jer je kosa iste dužine na svim mjestima, no stvaraju dinamiku i dodatnu teksturu. Mogu ih razmotriti i osobe s kratkom kosom jer je kratka kosa gusta, ali nema uvek volumen pa unutrašnji slojevi mogu biti praktično rešenje.

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)
Loading