Stavite KAŠIKU ŠEĆERA u šampon: Ima 4 sjajna efekta za KOSU, ali jedno NE smete da radite

Marija Gavrilović Vesti 16.09.2022 09:37 0

Ovaj jednostavan trik učiniće da vam kosa zablista

Kosa

Shutterstock

U želji da imamo što zdraviju, bujniju i lepršaviju kosu, često posežemo za brojnim kupovnim, ali i prirodnim preparatima koji imaju efikasno dejstvo na naše vlasi.

Međutim, sastojak koji verovatno većina žena do sada nije isprobala u službi nege kose jeste šećer. Italijanska dermatološkinja Frančeska Fusko savetuje da isprobate ovaj jednostavan trik - da u šampon za kosu dodate šećer.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

img

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

img

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

Kako ona navodi, šećer doprinosi zdravijem temenu tako što, pomešan sa šamponom omogućuje nežan piling kože koji, s jedne strane, eliminiše mrtve ćelije kože, a s druge strane omogućuje da drugi korišćeni proizvodi, poput regeneratora ili maske, bolje deluju.

Uz to, šećer pomešan sa šamponom pomoći će i u uklanjanju peruti, iritacije i svraba. Ne treba zaboraviti, dodaje ona, da zdravo teme pogoduje redovnom rastu nove kose.

Prema savetu pomenute dermatološkinje, kada perete kosu, u dozu šampona koju inače koristite dodajte jednu kašiku šećera.

Ne morate da brinete da će vam kosa ostati ulepljena s obzirom na to da se šećer, nakon što "odradi" svoj deo posla, zahvaljujući vodi otapa bez tragova.

Kao i kod drugih preparata, ni sa ovom kombinacijom ne treba preterivati. Savetuje se da ovaj prirodni lek ne koristite pri svakom pranju kose, već je preporuka da ga nanosite svakih 3 do 5 puta kada perete kosu.

U suprotnom rizikujete potpuno suprotan efekat, jer bi prečesta upotreba šećera u kombinaciji sa šamponom dovela do iritacije temena.

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO

Komentari (0)