Ako vam posle kupanja SMRDI ispod pazuha, perete POGREŠNO taj deo tela: Dermatološkinja objasnila u čemu mnogi GREŠE

Vesti 06.09.2022 10:40 0

Preporučuje da promenite gel za tuširanje, odnosno da prestanete sa korišćenjem za pranje tela koja sadrže hemijski eksfolijant poput glikolne, mlečne ili bademove kiseline.

Ako vam posle kupanja SMRDI ispod pazuha, perete POGREŠNO taj deo tela: Dermatološkinja objasnila u čemu mnogi GREŠE

Shutterstock

Sparina kojoj smo svi svedoci poslednjih dana mnogima donosi neželjene probleme poput preteranog znojenja. Nema ništa gore od onoga kada obučete svoju najbolju odeću za dnevni izlazak i nakon deset minuta izlaganja suncu primetite da imate fleke od znoja. Ne samo da je nezgodno, već može biti i poprilično neprijatnog mirisa. Ali, čini se da je reč o nečemu što radimo pogrešno.

Dermatološkinja Gita Jadav tvrdi da mnogi prave sledeće uobičajene greške kada se peru ispod pazuha i kao rezultat toga javljaju se znoj i smrad, piše The Sun.

Rekla je da je dovoljno samo nekoliko promena u rutini tuširanja, kako biste izbegli znojenje, i samim tim i neprijatne mirise. Naglašava da je važno da treba da se usresredite na čišćenje korena dlačica ispod pazuha, koje imaju tu sklonost da nahvataju bakterije.

Da biste to učinili, trebalo bi da potrošite oko 30 sekundi utrljavajući kupku za telo u svaki pazuh. Dermatološkinja takođe preporučuje da promenite gel za tuširanje, odnosno da ne koristite više sredstva za pranje tela koja sadrže hemijski eksfolijant poput glikolne, mlečne ili bademove kiseline. Ti sastojci će ukloniti mrtve ćelije kože s površine kojima bakterije vole da se hrane i tako će ove dosadne mirkobe odneti odvod.

- Ne bi trebalo da koristite ove vrste proizvoda nakon brijanja jer bi mogli izazvati iritaciju, ostavite ih za prvo čišćenje, a za tim za brijanje koristite drugi proizvod. Osim toga, vredi isprobati prirodne proizvode - objasnila je.

Dodaje i da korišćenje prirodnih antimikrobnih sastojaka, apsolutno može pomoći u suzbijanju bakterija koje uzrokuju neprijatne mirise, ali nisu svi idealni za korišćenje direktno na koži ako nisu razređeni, jer mogu biti jako iritirajući.

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading