Ova vežba će vas NAJLAKŠE osloboditi od STRESA: Instruktorka Mirjana Jemović otkriva kako da MOMENTALNO smirite telo i um!

Vesti 06.07.2022 10:15 0

Ova vežba je dobra za razgibavanje kukova i istezanje donjeg dela kičme, a istovremeno je umirujuća

Ova vežba će vas NAJLAKŠE osloboditi od STRESA: Instruktorka Mirjana Jemović otkriva kako da MOMENTALNO smirite telo i um!

Printscreen/Youtube

Srećna beba

Vežba za opuštanje i samomasažu stomaka i leđa. Ime je dobila po sličnosti sa položajem koji zauzimaju deca kada su srećna. 

Fitnes instruktorka Mirjana Jemović Mačužić svakoga dana čitaocima potala Naj Žena preporučuje po jednu vežbu, koja će im pomoći da se u startu dana osećaju opušteno i urade nešto dobro za svoje zdravlje. Danas je na redu položaj deteta. 
Za šta je dobra ova vežba:
Razgibava kukove
Isteže prepone i donju kičmu
Masira organe donjeg stomaka
Umiruje mozak i ublažava stres i slabost
Kako se izvodi vežba: 
1. Legnemo na leđa i sa izdahom savijemo noge u kolenima i privučemo butine na stomak.
2. Uz udah, uhvatimo se šakama za spoljnu stranu stopala. Otvorimo kolena do širine trupa i privučemo ka pazuhu.
3. Postavimo skočne zglobove direktno iznad kolena, vertikalne u odnosu na pod. Opustimo kukove i vučemo rukama stopala ka tlu. 
5. Ovu vežbu možemo izvoditi od pola minuta do jednog minuta. 
6.  Kada izlazimo iz položaja, pružimo noge nazad na pod i opustimo se.
Ne zaboravite - fizička aktivnost je bitna i za fizičko i za mentalno zdravlje svake osobe, pa vam preporučujemo da nas svakodnevno pratite i učinite dobru stvar, pre svega za sebe. A, kada smo dobri sebi, onda smo drugima, okolini, još bolji.
Opusti se čoveče, sa Mirom Jemović, svakog radnog dana na portalu Naj Žena i Youtube Alo! kanalu od 10.00h.

O INSTRUKTORKI 

Mirjana Jemović Mačužić je dugogodišnji instruktor fitnesa. Bavila se različitim oblicima fitnes programa, među kojima su pilates, step aerobik, haj-lou, aerobik, joga, džezersajz i njihove kombinacije. Trenutno vodi treninge pilatesa i održava različite korporativne treninge. 
Na instagram profilu Fitnes si ti pokušava da približi ideju da voditi računa o svom telu nije luksuz i ne zahteva mnogo vremena, te da je vežbanje dostupno svima, i onima koji nemaju novca i onima koji nemaju vremena. 
- Imamo jedno telo i jedan život, naša dužnost je da to što nam je dato održavamo. Ovo se odnosi na sve generacije – na mlade pred kojima će se tek naći različite trzavice, na roditelje koji ne samo da treba da vode računa o sebi, već i da daju dobar primer svojoj deci, na stare koji treba jesen života da provedu pokretni i vitalni – poručuje. 

 

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)
Loading