Jutarnja nega je NAJVAŽNIJA za lice: Od nje zavisi kakva će nam KOŽA biti tokom celog dana!

Vesti 26.05.2023 09:30 0

Stručnjaci savetuju da ipak malo više obratimo pažnju na ovo

lice

Shutterstock

Od jutra zavisi kakvo će naše lice izgledati tokom čitavog dana, zato je veoma važno odraditi jutarnju negu kako treba. Greška je  kada mislite da je ujutru samo dovoljno naneti malo kreme za dan i našminkati se.

Prvi korak: Čišćenje je bitno bilo koji da je tip kože

Mnogi  misle da ujutru, nakon što su izašli iz čiste postelje, nema potrebe za nekim posebnim čišćenjem lica. Samo pljuskanje hladnom vodom je super za razbuđivanje. Međutim, vašem licu ovakav postupak može doneti ozbiljne probleme. Što je još gore vi nećete biti svesni odakle potiču bubuljice, mitiseri, masan sjaj lica tokom dana, proširene pore itd.

Jutarnja nega je NAJVAŽNIJA za lice: Od nje zavisi kakva će nam KOŽA biti tokom celog dana!

Shutterstock

 

Drugi korak: Piling

Stručnjaci kažu da je ovo jeko važan korak jutarnje nege. Pilingom se uklanjaju mrtve ćelije kože čije prisustvo može učiniti da vam lice izgleda umorno i bez sjaja. Koža nakon pilinga je sjajna podloga za nanošenje šminke.

Iako znamo da je najbolje praktikovati piling samo dva puta nedeljno, stručnjaci za negu lepote nam predlažu blage, tečne pilinge koji se mogu upražnjavati svaki dan.

Treći korak:Serum

Sada kada je koža pripremljena za upijanje aktivnih materija, dajte joj ih u vidu seruma za lice ili nekog drugog preparata koji treba da postigne određeni cilj. U ovom koraku je važno da koži dodajemo aktivne materije koje prodiru dublje slojeve.

Komentari (0)
Loading