Ovu GREŠKU sa kosom prave mnoge žene u četrdesetim, a rešenje su DVE frizure

Naj žena/Krstarica Vesti 30.08.2021 20:00 0

Mnoge žene su nesigurne kada je njihova kosa u pitanju i teško se odlučuju na promenu frizure, iako će možda upravo ona učiniti ogromni plus u njihovom izgledu

Ovu GREŠKU sa kosom prave mnoge žene u četrdesetim, a rešenje su DVE frizure

Shutterstock

To što su godinama verne jednoj boji kose i jednoj frizuri je velika greška kod dama, kaže Entoni Nader, vlasnik poznatog salona Sidneju.

On se brinuo o kosi Mirande Ker i Kejt Blanšet i otkrio je jednu pogrešku koju najviše prave žene u 40-tim: puštaju kosu da raste ili je ostavljaju jednake dužine bez da prave neku frizuru. „To nema smisla, jer onda samo stojiš pred ogledalom i svaki dan praviš pletenicu ili rep.“

Mislite na svoj oblik lica

Entoni Nader ima savet: odite s fotografijom frizure koja vam se sviđa kod profesionalca – neka analizira vašu strukturu kose i oblik lica i zatim tu frizuru prilagodi maksimalno željenoj. S godinama, kaže Nader, lica deluju manje meka i obla, odnosno postaju „uglasta“ – dakle, ne stoje vam iste frizure koje ste nosili pre 10 godina. Ako kosu vežete odnazad, to će pojačati „uglasti“ oblik lica.

Skoro svim ženama u najboljim godinama pristaju dve frizure: malo talasasta frizura koja fino obuhvata lice, daje više konture i ublažava „kockasti“ oblik lica. Poni frizura završava direktno ispod obrva, a sakriće eventualne borice na čelu.

Ostali saveti profesionalca

Nakon što ste otišli kod frizera, negu kose morate nastaviti kod kuće. Međutim, neka to ne bude previše agresivno, kaže Nader. Puno žena u 40-ima koristi veliku količinu proizvoda za oblikovanje kose koji čine kosu težom i pritiskaju je nadole. Ženama sa sedom kosom preporučuje korišćenje silver šampona jednom nedeljno, a sve druge neka koriste čim manje „hemije“.

Komentari (0)
Loading