Što da dajete pare na skupe serume? Trik sa krastavcem osvežava ten već posle par minuta, a crvenilo nećete ni videti!

Vesti 23.07.2025 13:55 0

Influenserka kaže da je zamrznuti krastavac posebno dobar za kožu sklonu crvenilu, jer umiruje upalne procese i osvežava ten već nakon nekoliko minuta

trik sa krastavcem

Shutterstock

Poznata influenserka sa nalogom je pokazala kako koristi zamrznuti krastavac kao prirodnu terapiju protiv podočnjaka, otoka, crvenila i umornog izgleda lica.

Prirodni "ledeni tretman" za lice

Krastavac je odavno poznat u narodnoj kozmetici kao saveznik u hidrataciji kože i ublažavanju tamnih kolutova oko očiju. Ali kada ga zamrznete, dobijate još jači efekat. Niska temperatura stimuliše cirkulaciju, sužava krvne sudove i smanjuje otoke, dok prirodni sok hladi, umiruje i hidrira kožu.

Influenserka kaže da je zamrznuti krastavac posebno dobar za kožu sklonu crvenilu, jer umiruje upalne procese i osvežava ten već nakon nekoliko minuta. Takođe naglašava da deluje i kao lagani, prirodni piling, jer kako se topi i trlja po koži, uklanja odumrle ćelije bez iritacije.

 

 

Kako se koristi?

Uzmite jedan manji krastavac i stavite ga ceo u zamrzivač na najmanje 3-4 sata, najbolje preko noći. Pre upotrebe, ostavite ga minut-dva na sobnoj temperaturi kako ne bi bio previše tvrd.

Presecite ga na pola i trljajte direktno po području oko očiju, obrazima ili celom licu, zavisi od potrebe. Kružnim pokretima masirajte lice 2–3 minuta dok se ne istopi površinski sloj leda.

Ne brišite odmah, već pustite da koža upije sok. Posle 10-ak minuta, nežno utapkajte peškirom.

Gde ga uklopiti u negu kože?

Najbolje je koristiti zamrznuti krastavac ujutru, pre nanošenja seruma i kreme. Daje instant osveženje i smanjuje natečenost. Ako imate problem sa crvenilom ili kožom sklonom upalama, možete ga koristiti i uveče, nakon čišćenja lica, kao pripremu za noćnu negu.

Krastavac iz zamrzivača možda izgleda čudno, ali lice vam neće zameriti. Naprotiv, biće vam zahvalno, piše Informer.

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading