Iako često koristimo aluminijumsku foliju za pakovanje sendviča ili ostataka hrane, lekari upozoravaju da to može biti velika greška koja povećava rizik od infekcija i trovanja hranom.
Mnogi ljudi, nakon obroka, jednostavno umotaju ostatke hrane u foliju i stave ih u frižider, što može izazvati ozbiljne probleme sa sigurnošću hrane.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete
— Aluminijumska folija ne može da stvori 100 odsto hermetički zatvoren prostor, kao što je slučaj sa plastičnim posudama ili kesama za zamrzivač koje imaju poseban "zatvarač". On sprečava da kiseonik dođe do hrane — navodi doktor Zakarija Kartrajt.
Zato pakovanje ostataka hrane u aluminijumsku foliju može da poveća rizik od trovanja hranom.
— Veoma je važno da za čuvanje hrane koristite hermetički zatvorene posude jer, u suprotnom, može doći do opasnog trovanja hranom. Najveći problem nastaje ako ostatke jela niste pravilno čuvali, a zatim ste ih zagrejali — tvrdi profesorka Primrouz Fristoun.
Lekari takođe napominju da standardna temperatura u frižideru, koja je između 3 i 5 stepeni Celzijusa, nije dovoljna da spreči rast svih opasnih mikroba. Zbog toga je zamrzavanje hrane često bolja opcija za očuvanje njene sigurnosti.
— Iako slaganje hrane u frižideru može da zvuči kao zamoran zadatak, pravilno skladištenje ne samo da smanjuje bacanje hrane, već i omogućava da frižider troši manje energije, što snižava račune za struju — zaključila je Fristoun, prenosi The Sun.
Bonus video:

EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“

САОБРАЋАЈКА КОД СЕЛИШТА: Повређено више људи, међу њима дете

IZBEGNI PAD, OSIGURAJ DOBITAK!
