Zaboravite na farmerke, ove pantalone su u trendu: Zbog modela koji je bio popularan 70-ih žene prave redove u prodavnici

Vesti 24.10.2024 10:00 0

Povratak samterica potvrđen je kada je ,,The Row" udahnuo novi život ovom pomalo zaboravljenom odevnom komadu

horoskop

Shutterstock

Iako će nas somot zauvek podsećati na Milu Kunis u seriji „Lude sedamdesete“, ovogodišnji somot, koji još poznajemo kao samt, suptilnije odaje počast toj deceniji. Umesto zvonastih pantalona, ključ je odabrati opušten, širok kroj sličan trenutno popularnim oblicima farmerki.

Kao što je Lora Hokins iz Voga napisala u januaru, ovaj kroj će sprečiti da vaš somot izgleda kao kostim za Noć veštica iz 70-ih: „Vaša muza sezone je više hipi učiteljica muzike na vrelom sastanku nego rok zvezda u zvoncarama na Vudstoku, više Džejn Birkin u opuštenim somotskim pantalonama boje čokolade nego njena mlađa verzija u belom trodelnom odelu i uskim farmerkama.“

Povratak samterica potvrđen je kada je ,,The Row" udahnuo novi život ovom pomalo zaboravljenom odevnom komadu u svojoj kolekciji proleće/leto 2024., sa vrećastim pantalonama u jarko narandžastoj i grimiznoj boji. Miu Miu je takođe odigrao značajnu ulogu u povratku somota, sa kaputima, mini suknjama, bejzbol kapama i oversuknjama u tonovima boje keksa. Ovo se pretočilo u trenutnu zimsku ponudu high streeta, jer su brendovi poput ,,Me + Em", ,,Cos", ,,Free People" i ,,Arket" svi prigrlili ovaj trend pantalona.

moda

Shutterstock

 

Dok reč „somot“ može prizivati slike narandžastih zvoncara, lava lampi i ručno izrađenih ,,tie-dye" dezena, on zapravo ima korene i u minimalizmu 90-ih. Kerolajn Beset-Kenedi imala je slabost prema svojim skraćenim somotskim pantalonama boje karamele, koje je obično uparivala sa crnim rolkama i čokoladnim kožnim mokasinama. Takođe na našim inspiracijskim pločama? Džejn Birkin, koja je povezala somotske pantalone sa često spominjanim mitom o ,,french girl" stilu.

Ove godine bilo je mnogo referenci na 70-e, uglavnom zahvaljujući hvaljenom radu Šemen Kamali u ,,Chloé"-u, iako su sve reference na arhivske kolekcije ublažene kroz prizmu 2024. godine. Tako da, iako ćemo svi nositi puno smeđe boje i kupovati mnogo više zaštite za prevrnutu kožu, niko neće misliti da se spremate za put na Aba Vojaž.

Što se tiče stajlinga, jednostavno ćete zameniti svoje široke plave farmerke širokim somotskim pantalonama – one izgledaju najbolje sa vašim svakodnevnim osnovnim komadima, poput ,,oversized" majica. Dakota Džonson savršeno sažima osećaj u svojim samtericama boje cimeta, koje je uparila sa belom majicom, crvenim džemperom prebačenim preko ramena, bejzbol kapom i parom adidas patika, piše Vogue.

 

Bonus video:

 

@najzena.rs Naše mame su obožavale ovu suknju! Sad se vraća na velika vrata! #najžena #žena #zena #viral #viralvideos #fyp #foryoupage #fouryou #fypシ゚ ♬ original sound - Najzena.rs

 

 

Komentari (0)
Loading