Pranje kose u 2 dela i morate biti jako oprezni: Stručnjak otkrio novu tehniku, tvrdi da smanjuje opadanje?

Nedeljko Tišanović Vesti 11.09.2024 16:09 0

Zahteva preciznost i koncentraciju...

Shutterstock

Shutterstock

Danski stručnjak za kosu Lars Skjoth predstavio je novu tehniku pranja kose koja može pomoći u smanjenju njenog opadanja. U razgovoru za Byrdie, Skjoth je istakao da mnogi ljudi koriste nepravilne metode prilikom pranja kose.

Za osobe sa dugom i gustom kosom, problemi poput dugotrajnog raščešljavanja i količine kose koja ostaje u odvodu nakon pranja su poznati. 

Međutim, postoji jednostavno rešenje koje ne uključuje hemikalije. Ova metoda možda neće potpuno rešiti problem opadanja kose uzrokovanog hormonskim promenama, ali može značajno smanjiti opadanje.

Prema Lars Skjothu, osnivaču brenda Harklinikken koji se bavi proizvodima protiv opadanja kose, ključ uspeha je promena redosleda upotrebe šampona i regeneratora. Preporučuje da se šampon koristi samo na korenu, dok se regenerator nanosi samo na vrhove kose, izbegavajući kontakt sa korenom.

Nakon što pokvasite kosu, nanesite bogatu količinu regeneratora od ušiju naniže. Ako perete kosu svakodnevno, regenerator će je zaštititi od isušivanja — savetuje on.

Kada nanosite šampon, radite to u slojevima, pomerajući jednom rukom pramenove kose, dok drugom rukom masirate koren kružnim pokretima. Cilj je da šampon ne dođe u kontakt s vrhovima kose, a regenerator s korenom, kako ne bi došlo do začepljenja korena i problema s korenom— istakao je stručnjak.

Dok ispirete šampon, obavezno pazite da ne isperete regenerator. Proces nanošenja i ispiranja šampona treba trajati između jedne i dve minute — naglašava Skjoth.

 

Bonus video: 

 

 

Komentari (0)
Loading