Anka je napunila je 93 godine i poslala snažnu poruku ženama: "Ceo život sam bežala od ove 2 stvari kao đavo od krsta"

Slobodanka Ćorić Vesti 10.09.2024 16:35 0

Bitno je birati s kim ćemo provoditi vreme. Ako smo okruženi negativnim ljudima, to nas iscrpljuje i podiže nivo stresa

dugovečnost

Shutterstock

Baka Anka, koja je nedavno proslavila impresivnih 93 godine, odlučila je da podeli svoje mudrosti i savete o zdravlju i dugovečnosti. Sa toliko godina iskustva, Anka ima pravo da nam kaže šta je dobro za naše zdravlje, a šta ne.

Ona je podelila dva ključna saveta. Prema njenom mišljenju, zdrav način života je ključ dugovečnosti. Anka ističe da je izbegavanje alkohola jedan od glavnih faktora koji je doprineo njenom dugom životu. Alkohol ne samo da fizički šteti telu, već može imati ozbiljne posledice i na psihičko zdravlje. „Verujem da je moje nekonzumiranje alkohola značajno doprinelo tome što sam ostala zdrava i doživela ove godine,“ kaže Anka.

Pored izbegavanja alkohola, Anka naglašava važnost zdrave ishrane i fizičke aktivnosti. U njenoj ishrani dominiraju zeleno povrće, voće, zobene pahuljice i klice. Preporučuje da za doručak jedete žitarice ili musli sa klicama i nemasnim jogurtom kako biste se osećali energičnije. Takođe, savetuje masažu tela pre posla pomoću masažne rukavice, a potom preporučuje tuširanje i nanošenje mleka ili ulja za telo.

Anka je takođe napomenula da je njen dug život delom rezultat toga što je dugo živela sama kao udovica. Iako je to možda neobično, ona veruje da samoća može imati pozitivne efekte, kao što su smanjenje stresa i negativnih uticaja drugih ljudi.

„Bitno je birati s kim ćemo provoditi vreme. Ako smo okruženi negativnim ljudima, to nas iscrpljuje i podiže nivo stresa. Zato se trudite da se okružite pozitivnim ljudima koji vas ispunjavaju i čine srećnijim,“ savetuje Anka.

Na kraju, Anka ističe važnost pravilnog držanja tela. „Ispravite leđa dok sedite ili hodate. Nepravilno sedenje može vršiti pritisak na unutrašnje organe i opterećivati telo,“ dodaje ona.

Baka Anka svojim savjetima i iskustvom pokazuje da jednostavne promene u načinu života mogu imati značajan uticaj na zdravlje i dugovečnost.

 

Komentari (0)
Loading