„Mrzim ga od detinjstva“: U želji da bude jedinstvena, roditelji su joj dali neobično ime, sada zbog toga ima veliki problem

Vesti 28.08.2024 12:30 0

Pre davanja imena detetu, roditelji bi trebalo dobro da razmisle kako će ono uticati na njega.

žena

Shutterstock

Kada birate ime za dete, trebalo bi da razmislite ne samo o tome da bude neobično, već i da li će se detetu dopasti i da li će mu stvarati probleme u budućnosti. Jedna je žena je na društvenoj mreži „Redit“ napisala da zamera majci zbog imena koje joj je dala, jer ga mrzi od detinjstva.

Dobila ime po kolima

Majka joj je dala ime po marki automobila, ali se ime ni približno ne piše kako treba, tako da devojka uvek mora da ispravlja ljude kada je reč o pravilnom izgovaranju njenog imena. "Mrzim svoje ime od šeste godine. Od tog trenutka kad sam sedela u školi i slušala učitelja koji je zastao nekoliko sekundi dok nas je prozivao, znala sam da sam to ja", napisala je devojka i dodala da se zove Cija. Ali, njeno ime treba da se izgovara Kija, kao proizvođač automobila, stoga često mora da ispravlja ljude koji je nazivaju Sija, Cija i slično.

Mnoga deca će promeniti imena

"Jednako je zabavno govoriti ljudima kako se izgovara moje ime i pitati ih kako se piše. Nekada sam uživala posmatrajući ih kako mozgaju i kako su zbunjeni, ali sada sam počela da koristim drugo ime", objasnila je. Mnogi korisnici ove društvene mreže koji su pročitali njenu ispovest, predložili su joj da zakonski promeni ime. Drugi su žalili roditelje koji ne razmišljaju o teretu koji daju deci kada biraju ime. "Toliko dece odrasta sa neobičnim imenima, verovatno će ih mnogi promeniti čim budu punoletni, a roditelji su mislili da su bili kul kada su ih dali“, zaključak je jednog čoveka.

Bonus video:

 

@najzena.rs Marku zamalo da odseku ruku zbog ujeda insekta #fyp #fy #fypシ #foryoupage #viral #viralvideo #viraltiktok #fypシ゚viral @Marko Kovacevic ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)
Loading